Finland från Kvidinge, vilken resa!

Månadsmötet den 9 april

Så oerhört vackra bilder och så underbar musik.......HÄNFÖRELSE!  Så måste man beskriva upplevelsen av musikföredraget av Björn Haraldsson och Mikael Svensson.

Alla var påtagligt berörda av de vackra naturfotografierna och den så välpassande musiken som de framförde på trumpet och keybord.

Det började med en stor bild på en liten fluga som sög i sig vatten från en droppe på köksbordet i Kvidinge. Och Björn berättade hur det kom sig att han blev intresserad av naturfotografering genom en vän och hur han utvecklat sitt intresse för djur och natur och lärt sig efterhand.

Småfåglar av alla slag hade han fotograferat - gulsparv, nötväcka, nötskrika, hackspett, tofsvipa, blåmes, gulmes........I sin trädgård hade han anlagt en spegeldamm och därifrån visade han flera helt fantastiska bilder - man kunde nästan inte se skillnad på den verkliga fågeln och spegelbilden i dammen.

Han hade varit uppe i Gysinge - på vintern så han slapp myggen! Han tittade istället på örnar.  Havsörn med ett vingspann på 2.30 m och kungsörn med obetydligt mindre.

Två gånger har Björn varit i Finland och spanat på och fotograferat brunbjörnar och även varg från särskilda gömslen. Oförglömliga upplevelser sa han!

De foton vi tog av Björns bilder gör tyvärr inte originalen rättvisa - ni får tänka er bildskärpan och de klara färgerna......Och den underbara musiken ringer fortfarande i öronen.....














Text och bild: Titti Nilsson