Jubilera med Nestor FoU-center

Jubilera med oss den 12 november – vi fyller 15 i år! FÖREDRAG OM KOST, FALLPREVENTION OCH LÄKEMEDEL. Du som är senior och bor i Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Tyresö eller Värmdö… … kom och fira våra 15 år i forsknings- och utvecklingsvärlden, och lyssna på föredrag om kost, fallprevention och läkemedel, med tre av våra projektledare.

Inbjudan till information om Framtidsfullmakter

Från den 1 juli 2017 gäller lagen om framtidsfullmakter. Syfte med lagen är att komplettera/avlasta systemet med gode män och förvaltare. Den innebär en lagstadgad rätt för privatpersoner att upprätta en fullmakt som blir giltig när han eller hon på grund av sjukdom, psykisk störning eller liknande inte längre kan ta hand om sina angelägenheter. Fullmakten utställs alltså för ett framtida behov.

Roy Orbison Tribute - Rosella 6 december

Den 6 december 1988 försvann Roy Orbison och nu 30 år senare får vi uppleva hans låtskatt tillsammans med Europas bästa tolkare ombord på Rosella! Under en dagskryssning till Mariehamn får vi njuta av Johnny Duvert (från Sikta Mot Stjärnorna och nu senast även i Bingolotto).

Tisdagsföreläsning 20/11-Har du rätt till bostadstillägg?

Idag får ca 290 000 pensionärer bostadstillägg och medelbeloppet är ungefär 2 300 kr per månad. Pensionsmyndighetens uppskattning är att det kan finnas ytterligare ca 100 000 pensionärer som skulle kunna få bostadstillägg men som av olika anledningar inte har ansökt och därmed går miste om pengar de har rätt till.

Den farliga bostaden och faror i vår omgivning

Varför och var uppstår fallolyckor? Vad kan vi göra för att förhindra dem i bostaden och i vår omgivning? Vad händer i vår åldrande kropp? Kan man träna upp balans och styrka? Finns hjälpmedel för en säkrare bostad?

SPF Seniorerna i Dagens Samhälle

”Ta inte äldres röster för givna vid ett extraval” skriver förbundsordförande Eva Eriksson i Dagens Samhälle och listar sjukvård, pensioner och äldreomsorg som medlemmarnas viktigaste frågor

SPF Seniorerna kommenterar M+KD-budgeten

Förbundsordförande Eva Eriksson välkomnar skattelättnader såväl som vård- och omsorgsåtgärder, men saknar en del vårdsatsningar för att möta en befolkning med allt fler äldre.

Expressen: Var fjärde pensionär kan byta parti vid ett extraval

En ny medlemsundersökning från SPF Seniorerna visar att var fjärde svensk pensionär kan komma att rösta annorlunda vid ett extraval. Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar i Expressen.

SPF Seniorerna träffade SJ:s ledning

Förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström i möte med SJ:s ledning kring tillgängligheten för seniora resenärer

Är det rimligt att banken ringer?

Fullsatt när polisen, Brottsofferjouren och SPF Seniorerna diskuterade hur utsatta äldre kan stöttas.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Medlemsresa till Nerja

Distriktsbroschyr

Resor och utflykter

Aktuella kampanjer från vårt förbund