Aktiviteter

september 24

Kulturhistorisk promenad Mjörn

  • 2020-09-24T10:00:00.0000000
  • Tjörn

Glädjande besked

Det nationella besöksförbudet på äldreboende upphör 1 oktober och är efterlängtat och välkommet.

Kulturhistorisk promenad Klädesholmen

Torsdagens kulturvandring startade vid busshållplatsen på Klädesholmen. Vi var närmare 35 vandringssugna Tjörnveteraner som blev guidade runt av Sigge Olausson. Under promenaden passerade vi badplatsen, kyrkan, skolan och vidare bland alla vackra hus med snickarglädje. När vi var uppe på en höjd såg vi den vackra utsikten med bl.a. Pater Noster och Marstrands fästning. Efter fikastoppet gick vi förbi de platser som förr var sillfabriker. Vi avslutade vår vandring utanför affären/sillmuséet. Senare i höst tänker vi (de som vill) besöka sillmuséet samt ta en kortare vandring.

Kulturhistorisk promenad Skärhamn 3 sept

Promenad med bergsbestigning och överraskningar.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Eva Eriksson om konsekvenserna när Handelsbanken lägger ner många av sina kontor

Idag uttalar sig Eva Eriksson i flera tidningarna och i TV4 Nyheterna om konsekvenserna när Handelsbanken nu ska lägga ner 180 av sina 380 kontor fram till år 2021.

MSB-chefen: Nu frågar vi 80-plussare om pandemin

MSB kommer att ta reda på mer om hur de allra äldsta i samhället tänker och känner om pandemin.

”Försök inte lura mig” blir tv-serie

Projektet ”Försök inte lura mig” blir programserie med Marianne Rundström som programledare. Det blir tre avsnitt som kommer att sändas i höst.

Bild saknas

Sju kortfilmer om Sverige under andra världskriget

När Armémuseum tvingades stänga i våras passade de på att spela in kortfilmer. Bland annat om vardagslivet under beredskapstiden. Nu finns filmerna att se på muséets hemsida.

Bank stänger 180 kontor

Handelsbanken stänger 180 av sina 380 kontor i Sverige. SPF Seniorerna ifrågasätter hur banken tar sitt samhällsansvar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Bohusdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser