Promenad med stegäknare

April

Årsmöte 2021

Trädgårdskommitten

Vitlycke

En lyckad utflykt

Inga webbnyheter under perioden 12/4 – 16/4

Det kommer att pågå ett större arbete på denna webbplats under perioden 12/4-16/4. Som besökare kommer du inte att märka någon skillnad förutom att det inte görs några uppdateringar under perioden. Vi hänvisar till Senioren.se för att läsa färska nyheter.

Eva Eriksson efterfrågar ett möte med Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr

Det är långa handläggningstider för bostadstillägg, svårigheter att komma fram till Pensionsmyndigheten på telefon, samt en del oklarheter i den information som ges. Med anledning av detta har Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, sänt en förfrågan till Daniel Barr, generaldirektör Pensionsmyndigheten, och efterfrågat ett videomöte.

Eva Eriksson: Alecta blandar bort korten - kunskapen om pensionsfrågorna behöver öka

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar en rapport från Alecta om pensionärers inkomster, som rör pensionärers ekonomi snarare än pensioner. Pensioner är komplexa frågor och en studie där olika inkomstslag läggs samman får svårt att förbättra kunskap och insikter om just pensionerna och pensionssystemet.

Digital äldreriksdag 25 maj med temat ”Ålderism ur ett demokratiperspektiv”

Ämnen som kommer att uppmärksammas på årets äldreriksdag är äldres inflytande och den låga representationen av äldre i beslutsfattande församlingar. Likaså frågan om det behövs lagstiftning om obligatoriska pensionärsråd i kommuner och regioner.

Peter Sikström i P4 Stockholm om de outnyttjade vaccinationstiderna i Stockholm

– De har valt ett väldigt krångligt system med att lösa det här med att snabbt kunna vaccinera så jag är inte ett dugg förvånad över att det blir problem, säger Peter Sikström i programmet Eftermiddag i P4 Stockholm.

Välkommet tillskott till äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens beslut i riksdagen om ett ekonomiskt tillskott till äldreomsorgen på 4,35 miljarder kronor.

Mat från världens alla hörn

Det här med vardagsmat är inte alltid så lätt. Helst ska det vara enkelt men förstås gott också! Matprofilen Zeina Mourtada bjuder på några av sina goda vardagsrecept med inspiration från hela världen.

Utanförskapet försvinner inte

En av fyra 70-plussare står utanför samhället medan digitaliseringen skenar vidare. De som tror att problemet försvinner när de äldsta dör begår ett stort misstag. Det menar Dino Viscovi som har forskat om e-samhället i flera år.

Superproffsigt spännande

Ingalill Mosander tipsar om böcker för stora och små läsare.

Min dotter vill inte förlåta mig

Malena Ivarsson är socionom och sexolog och svarar på frågor om relationer från Seniorens läsare. Här svarar hon en mamma som vill reparera sin dåliga relation till sin dotter.

Dags att träna magen!

Har du inte tränat på ett tag? Inga problem. Det är aldrig försent, men ta det försiktigt i början och öka på allt eftersom.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Bohusdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser