Rosa Huset, Där det händer snart hoppas vi!

Kommer ni ihåg?

Tipstävling  Brunnsparken 4 juni

Hej. Den utannonserade tipstävlingen 1 - 5 juni pågår denna vecka tom fredag den 5 juni. För att få lite grädde i moset så blir det samma tipstävling i form av en tipspromenad i Brunnsparken. Samma frågor presenteras på en skön lagom promenad i vår vackra brunnspark. Utslagsfrågan finns på plats vid målgången. Se tidigare om denna tipstävling i appen och på hemsidan. Vinnare presenteras på måndag den 8 juni. Start och mål bakom Naturrum där ni träffar bl.a Gunnar och Pa. När ? Jo på torsdag den 4 juni kl 14.00. Varför inte ta med egen fika? Tänk på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, håll gott avstånd, minst 2 m från varandra. Vid köbildning vid ex.vis tipsfrågorna, håll avståndet! Viktigt är att komma ut i friska luften! Välkomna! Sprid detta till era vänner i SPF och framför allt till de som inte har tillgång till App eller dator.

Att gömma brännvin 200529

Jag hör sorlet, skratten och känner glädjen. Sommaren klarar vi väl av och sedan ….. är det inte nödvändigt längre att lära av rubr.

SPF Tipstävling 1- 5 juni

Hej Alla Kära medlemmar i SPF Ronneby! Vi försöker hitte på något kuligt i dessa virustider. I juni månad blir det tipstävlingar som man kan lämna in svar på, en per vecka. Svaren skall komma till SPF senast fredag respektive vecka. Svaren kan skickas/lämnas per mail till spf.ronneby@gmail.com, SMS 0709 181413 ( PA) eller läggas i brevlådan vid Rosa Huset. Det är upp till var och ens samvete att inte söka svaret på Google etc. Glöm ej skriv namn! En vinnare per vecka. Varje måndag presenteras föregående veckas vinnare som kontaktas. Samtidigt presenteras veckans nya tävling i appen och på hemsidan. Vinst ? Javisst ! Miljonvinster hägrar! En trisslott i potten varje vecka! Tänk om: Plötsligt händer det! Kom igen nu!

Lailas sommarbrev

Här är Lailas sommarbrev! En längtan till skön sommar och att vi kan få träffas igen !

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Din apoteksfullmakt kan sluta gälla

Får du hjälp att hämta ut medicin? Nu måste ditt ombud godkänna att hens uppgifter sparas hos E-hälsomyndigheten. Annars avslutas fullmakten.

Så klarar vi coronatiden

Inte vara där det är mycket folk, inte träffa barn och barnbarn, inte träffa vännerna. Hur tar man sig igenom det här? Vi har pratat med fyra seniorer.

Årsrika en ryggrad i föreningarna

De unga pensionärerna är en mycket viktig grupp för det svenska föreningslivet. Det visar nya siffror från SCB.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser