Preliminärt program hösten 2021

Nu har vi äntligen kunnat göra ett program för hösten 2021 som vi hoppas håller. Capricen i Lindesberg är inställd och framflyttad till den 23 april 2022. Årets Lucia firar vi den 14 december, obs med start kl 15.00. Alla månadsmöten framöver sker i lokalen i Filadelfia, Slottsgatan 16.

  • Läs mer
  • 2021-09-29T09:25:00.0000000+00:00

Ålderismen och den ofrivilliga ensamheten – webbinarium onsdag 20 oktober kl 13:00

Välkommen på webbinarium med Barbro Westerholm, årsrik riksdagsledamot, med ett imponerande CV. Hon kommer att prata om ofrivillig ensamhet kopplad till ålderismen i samhället. Webbinariet är kostnadsfritt och du behöver inte föranmäla dig.

Debattartikel: Inför reform med kommunfarmaceuter

Inför en reform med särskilda kommunfarmaceuter som får ansvar för systematiska läkemedelsgenomgångar. Det skriver SPF Seniorerna, Svensk Geriatrisk Förening, Sveriges Farmaceuter och Lif – de forskande läkemedelsföretagen, i en gemensam debattartikel i tidningen Dagens Medicin.

Information om vaccination mot säsongsinfluensa hösten 2021

Vaccineringen mot säsongsinfluensa för alla som är 65 år eller äldre startar runt den 9 november 2021. Personer som bor på särskilda boenden erbjuds vaccinering ännu tidigare. Om du är under 65 år och inte tillhör någon riskgrupp får du vänta med att vaccinera dig till den 6 december eller senare.

Digitalidag 15 oktober – 1270 aktiviteter på 200 orter!

Digitalidag är en temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera till att vilja och kunna hänga med i den digitala utvecklingen. SPF Seniorerna är en av 250 aktörer som tillsammans erbjuder 1270 aktiviteter runt om i landet.

Bjud med dina vänner som ännu inte är medlemmar på en kostnadsfri Zoomutbildning

SPF Seniorerna medverkar den 15 oktober 2021 på den digitala temadagen DIGITALIDAG. Vi bjuder denna dag in allmänheten att delta i våra Zoomutbildningar. Passa på att tipsa dina vänner, grannar och andra som kanske ännu inte är medlemmar i SPF Seniorerna.

SPF Seniorerna i Expressen om "okända regeln" som kan sänka pensionen

"Pensionärer kan förlora 100 000 på okänd regel" skriver Expressen och lyfter nya beräkningar från SPF Seniorerna. Siffrorna visar hur individens val av tidpunkt för när pensionen börjar tas ut har stor påverkan på garantipensionens storlek.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Örebrodistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser

Hemsidan