Senioren söker chefredaktör

Uppdaterades: 11 oktober 2017 Skriv ut

Senioren, SPF Seniorernas medlemstidning och en av Sveriges ledande tidskrifter för seniorer, söker ny chefredaktör då tidningens nuvarande chefredaktör går i pension.

Senioren utkommer nio gånger om året och rapporterar dagligen på senioren.se. Tidningen ska väcka debatt och skapa opinion, bevaka viktiga frågor för SPF Seniorernas medlemmar, informera om SPF Seniorernas verksamhet samt inspirera och motivera våra medlemmar till ett rikt och utvecklande liv som seniorer.

Senioren ska hålla hög journalistisk kvalitet, vara trovärdig, läsvärd, nytänkande och underhållande till innehåll och form, ett nöje att läsa och vara nära såväl sina läsare som SPF Seniorerna. Läsarna är många, nära en kvarts miljon, och finns över hela landet. Upplagan är nu uppe i 209 100 exemplar (TS 2016). 2010 fick tidningen motta priset som årets tidskrift populärpress. Redaktionen består idag av 7 anställda, varav två arbetar med annonsförsäljning.

SPF Seniorerna är en av Sveriges största ideella föreningar, och är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt till pension i Sverige oavsett ålder. SPF Seniorerna har idag cirka 265 000 medlemmar i 27 distrikt och ca 800 föreningar runt om i landet.

Nu söker vi dig som vill ta sig an det spännande och utvecklande uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare för Senioren och senioren.se. Som chefredaktör ansvarar du för att medlemmarna uppskattar tidningen och för den journalistiska inriktningen. Du leder och planerar arbetet tillsammans med redaktionen och medverkar själv med opinionsmaterial, reportage och nya initiativ. Du har eget budgetansvar och kontakt med frilansarbetare och samarbetspartners.

Vi vill att både tidning och medlemmar hänger med i utvecklingen. Det är därför önskvärt att du har erfarenhet av att utveckla en mer tillgänglig tidning, bland annat genom digitalisering. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av konceptuell utveckling, där vi kan knyta ihop medlemmar, tidningen och SPF Seniorernas verksamhet.

Du ska ha en dokumenterad journalistisk erfarenhet och med inriktning mot såväl tryckta magasin som digital tidningsutveckling. Erfarenhet av sociala medier är viktigt, liksom en god känsla för branschen och erfarenhet av arbetsledning och ekonomi. Du kan obehindrat uttrycka dig i tal och skrift på svenska och är engagerad och självgående. Erfarenhet av ideella organisationer är meriterande. Vi värdesätter särskilt egenskaper som gott omdöme, integritet, drivkraft och samarbetsförmåga.

I denna rekrytering samarbetar vi med Novare Executive Search. Vid frågor vänligen kontakta Katarina Dahlin på telefon 0760-02 45 72.

Skicka din ansökan senast 15/11 till: spfseniorerna@novare.se

Publicerades: 19 oktober 2017 Uppdaterades: 11 oktober 2017