Kommunikatör

Som kommunikatör blir du en del av vår Kommunikationsavdelning som arbetar med positionering av förbundet genom ökad synlighet i media, marknadsföring, opinionsbildning och påverkan för seniorers sak. Vår kompetens är efterfrågad i organisationen och vi sätter ett stort värde i att kunna erbjuda en god medlemsnytta och hålla en hög servicegrad gentemot såväl våra medlemmar som förtroendevalda. Utöver en bred palett av spännande arbetsuppgifter får den som kommer till oss dessutom ett team av härliga kollegor som trivs med att jobba tillsammans. I ditt närmaste team ingår ytterligare en kommunikatör och en marknadschef, vilken du också rapporterar till, samt en presschef. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Arbeta med den interna och externa kommunikationen på både strategisk och operativ nivå.
 • Driva, samordna och administrera olika projekt och aktiviteter inom kommunikationsområdet.
 • Ansvara för framtagande, utformning och utskick av digitala nyhetsbrev.
 • Leda arbetet med att sammanställa och producera organisationens årsrapport och verksamhetsberättelse.
 • Ansvara för produktion och planering av större evenemang, såsom exempelvis mässor, kongresser och övriga event.
 • Produktion av material såväl för tryck som digital publicering.
 • Fungera som ett stöd till föreningar vid behov, t.ex. genom produktion av trycksaker utifrån förbundets grafiska profil.
 • Bidra till en relevant och hög närvaro i digitala kanaler.
 • Ansvara för annonsering samt vara delaktig i framtagande av medlemsförmåner.
 • Publicering på förbundets webb och intranät samt säkerställa att information och material hålls uppdaterat.
 • Vara beställare av byråtjänster. 

Din profil:

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis kommunikation, marknadsföring eller journalistik samt minst några års erfarenhet från en liknande roll. Som kommunikatör har du en bred kompetens och god vana att självständigt driva projekt från ax till limpa inom det löpande kommunikationsarbetet. Du tar dig obehindrat fram i det digitala landskapet och har erfarenhet av att arbeta i Photoshop, Indesign och Illustrator. Du har en god känsla för bild och form samt är en skicklig skribent. En fördel är om du har erfarenhet av att arbeta i en ideell/medlemsstyrd organisation. 

Som person är du initiativtagande, samarbetsinriktad och kan, på ett kommunikativt och pedagogiskt sätt, förmedla ett budskap till andra. Du kombinerar kreativt arbete med god struktur och planering. Att självständigt driva ditt arbete framåt och ligga steget före gällande deadlines och leveranser är en självklarhet för dig. Du värdesätter att bygga goda relationer med kollegor och samarbetspartners och stimuleras av att arbeta med en bredd av arbetsuppgifter. Vi förutsätter har du ett stort intresse av att arbeta med vår målgrupp. 

Övrigt: Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor som är beläget vid Hornstull i Stockholm. Möjlighet till distansarbete finns ett par dagar i veckan. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan: Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli SPF Seniorernas kommunikatör via signerarekrytering.se. 

Sista ansökningsdag är den 7 mars, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90 eller Hanna Palmsten, tel. 076-301 95 57.