Klangen spred adventsstämning på Riggaren

Här sitter Klangens damer och pustar ut efter att ha sjungit sånger i adventstid! Det gjorde vi på äldreboendet Riggaren häromdagen.

Lyckat med gympa på Friskis & Svettis - fortsättning följer

Gympan på Friskis & Svettis blev en succé och kommer att fortsätta efter julhelgerna. Bäst att anmäla sig i tid.

Funktionärsfesten fyllde flera långbord

Det finns många frivilliga krafter inom SPF Seniorerna Nyköping, så många att de fyllde flera långbord vid funktionärsfesten den 27 november. Drygt 60 personer deltog.

Klangens kvinnor berättar sina musikminnen

Nu finns en studiecirkel där SPF-kören Klangens sångardamer träffas för att prata om musikminnen i livet. "Klangens kvinnor - levnadsberättelser" heter cirkeln.

En lärorik kväll om ost och vin

Ostens och vinets historia. Fyra olika viner (2 röda och 2 vita) samt fem sorters ostar provsmakades vid tillfället. C-G Mineur från Munskänkarna talade om vinerna och lärde oss om sötma, friskhet, dofter och olika smaker.

Snart terminsslut för bolulen

Boulesäsongen närmar sig slutet. Torsdagen 19 december är sista gången före jul.

Gott och Blandat roade med bred repertoar

Den 13 november gästades vi av visgruppen "Gott och Blandat" från Oxelösund. Gruppen är känd från Cafe Norrköping och Skansen. Sånger och musik från Taube till Beatles framfördes.

Storslagen Häxorna i Eastwick

Allhelgonadagen 2/11 gjorde SPF en busstur med intressant innehåll. Huvudtemat var en musikalkomedi Häxorna i Eastwick på Cirkus i Stockholm.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

SPF Seniorernas budskap till regeringen 👉 stoppa nedskärningarna inom äldreomsorgen!

Igår träffade SPF Seniorerna socialminister Lena Hallengren. Vid mötet diskuterades bland annat de befarade nedskärningarna inom äldreomsorgen i kommunerna.

Nyttan av utpekade läkemedel uppväger eventuell risk för fall

Gösta Bucht, sakkunnig för SPF Seniorerna i vård och omsorgsfrågor, reagerar tillsammans med flera läkare och professorer över Socialstyrelsens utpekande av vissa läkemedelsgrupper som påstås öka risken att falla.

Möte med representanter från riksdagens socialutskott

SPF Seniorerna träffade i dag Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagens socialutskott. Vid mötet medverkade utskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson (KD), gruppledaren Camilla Waltersson Grönvall (M) samt ledamöterna Ulrika Heindorff och Lars-Arne Staxäng, båda (M).

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

Boendeformen byggemenskaper ges möjlighet att söka startbidrag

Regeringen har fattat beslut om att det nästa år ska bli möjligt för byggemenskaper, i form av en ekonomisk förening, att söka startbidrag för ett flerbostadshusprojekt. Utredningen SOU 2015:85 – "Bostäder att bo kvar i" lanserade idén, med tanken att byggemenskaper skulle vara en bra form för byggande av seniorbostäder.

Möte med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Pensionsfrågan stod i fokus under gårdagen när SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

På cykel bland olivträden

Planera nästa års cykelsemester: I Cordoba och Jaéns cyklar du bland olivträd och vita byar längs en lättrampad led på en gammal banvall.

Hittar livslusten i åldrandet

Psykologen Barbro Lennéer Axelson har kallats Kärlekens grand old lady. Nu föreläser hon även om livet efter 65 – som både möjlighet och osminkad verklighet.

" En del av kunderna har pannlampor för att kunna se varorna."

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Mer kan göras för äldres psykiska hälsa”

Experter föreslår: Ge pensionärsorganisationer stöd för att förebygga diskriminering av äldre med psykisk ohälsa.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Sörmlandsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser