Möte hos finansmarknadsministern

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström har idag träffat finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) för att samtala om hur vi kan motverka äldrebedrägerier. Även digitaliseringen, kontanter och bostadslånevillkor togs upp under mötet.

  • Bild från dagens möte: Eva Eriksson, finansmarknadsminister Niklas Wykman och Peter Sikström.

Idag uppvaktade SPF Seniorerna nya finansmarknadsministern Niklas Wykman (M) för att diskutera frågor som berör seniorer i Sverige.

Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna, lyfte framför allt fram frågor om bedrägerier mot äldre, bostadslånevillkor för seniorer och digitaliseringen av samhället. Även frånvaro av kontanthantering i Sverige togs upp som en av de frågor där politiken hamnat fel.
– Kontanter är ett lagligt betalningsmedel och måste därför kunna användas, framförde Eva Eriksson.

Peter Sikström, generalsekreterare för SPF Seniorerna, betonade att många av de förslag som har diskuterats på dessa områden har kopplats till kronologisk ålder, vilket är fel väg att gå.
– SPF Seniorerna kommer inte acceptera att någon behandlas sämre eller bättre på grund av ålder. Det är ålderism, sade Peter Sikström.

Vidare tog Peter Sikström upp frågan om information och utbildning för att få seniorer att vilja bli mer digitala. Under pandemin har SPF Seniorerna utbildat nästan 10 000 seniorer att kommunicera på nätet. Ett initiativ som lovordades av finansmarknadsministern.