SPF Seniorerna i Expressen – seniorer kan avgöra valet

Expressen redovisar resultat från SPF Seniorernas medlemsundersökning som visar hur Sveriges pensionärer tänker inför valet, och vilka samhällsfrågor som anses viktigast. Den tredjedel som är beredda att byta till ett parti som fokuserar på äldrefrågor kan avgöra valet, menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson.

  • – Partierna kommer att få arbeta hårt för att vinna våra röster säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Sveriges 2,1 miljoner pensionärer, vilka motsvarar närmare 27 procent av valkåren, är en mycket viktig målgrupp och maktfaktor inför valet i september. Enligt resultaten från SPF Seniorernas undersökning kan inget parti ta seniorernas röster för givna. Nästan en tredjedel av de tillfrågade svarar att de är tveksamma eller inte bestämt vilket parti de ska rösta på.

  • 56 procent kommer säkert eller troligtvis rösta på samma parti som i valet 2018.
  • 14 procent kommer troligen att byta parti.
  • En av tre seniorer kan tänka sig att byta till ett parti som prioriterar äldrefrågor.
  • Hjärtefrågorna är sjukvård, äldreomsorg och pensioner.

– Att drygt 700 000 seniorer kan tänka sig att byta till ett parti som fokuserar på äldrefrågor är en tydlig signal till partierna om att de inte lagt tillräcklig fokus på seniorpolitiska frågor, säger Eva Eriksson förbundsordförande SPF Seniorerna.

Klicka här för att läsa mer om resultaten från undersökningen

Klicka här för att läsa Expressens artikel
(Artikeln kan endast läsas i sin helhet av Expressens prenumranter)