Här kan du se vårt pensionsseminarium med Daniel Barr och Joakim Palme

I dag betyder ett långt arbetsliv alltför ofta en total pension efter skatt som skapar ekonomisk otrygghet för äldre. Varför har det blivit så här och vad kan göras åt det? Det var frågan som avhandlades under SPF Seniorernas pensionsseminarium i Almedalen. Se seminariet i efterhand här.

  • Statsvetarprofessorn Joakim Palme, SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson samt pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr.

– Vi vill ha ett långsiktigt hållbart pensionssystem, både för Sverige och för den enskilde. Det är inte rimligt att enstaka partier har överlämnat så principiella avgöranden till den slutna pensionsgruppen. Det konstaterade Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, under onsdagens pensionsseminarium i Almedalen.

Statsvetarprofessorn Joakim Palme och pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr medverkade och gav sin syn på varför pensionssystemet inte levererar som det var tänkt, och vad som kan göras åt det. Peter Sikström, förbundsordförande SPF Seniorerna var moderator.

Klicka här för att se seminariet i efterhand

Klicka här för att läsa en sammanfattning av vad som sades under seminariet