SPF Seniorerna i Expressen om de växande utgifterna som påverkar pensionärernas köpkraft

Pensionen höjs mer detta år än det föregående. De flesta får en höjning med 360-840 kronor i månaden. Men de växande utgifterna för el, bensin och livsmedel gör ändå att äldres köpkraft försvagas, säger Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna, till Expressen.

  • – Regeringen bör överväga en tillfällig skattelättnad på elräkningen för hushåll och företag säger Anna Eriksson till Expressen.

– Flera prisökningar gräver hål i pensionärernas plånböcker. De växande utgifterna för el, bensin och livsmedel gör att äldres köpkraft försvagas, säger Anna Eriksson till Expressen och tillägger:
 – Regeringen bör överväga en tillfällig skattelättnad på elräkningen för hushåll och företag, även om det inte löser grundproblemen i pensionssystemet.

Anna Eriksson konstaterar också att många pensionärer upplever att de ligger i nedre delen av intervallet beträffande pensionen 2022.

För dig som inte kan eller vill logga in på Pensionsmyndighetens webbplats kommer utbetalningsbeskeden i brevlådan mellan 11 och 14 januari.

Klicka här för att öppna Expressens artikel
(artikeln kan endast läsas i sin helhet av tidningens prenumeranter)

Klicka här för att läsa Seniorens artikel om pensionerna 2022

Klicka här för att komma till Pensionsmyndighetens webbplats