Slutreplik pensioner – Myndigheter ska vara opartiska

Det är en märklig situation när pensionärsorganisationer och fackförbund tvingas debattera med myndigheter när man för fram politisk kritik. I en replik på vårt debattinlägg har Pensionsmyndigheten självsvåldigt axlat rollen som det allmänna pensionssystemets främsta försvarare. Vi undrar var de ansvariga politikerna håller hus i pensionsdebatten.

  • Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, står bakom debattinlägget och slutrepliken tillsammans med Anders Johansson, förbundsordförande Forena, Liza di Paolo-Sandberg, förbundsordförande SKPF Pensionärerna och Christina Tallberg ordförande PRO.

Pensionsmyndigheten har, via deras kommunikationschef, replikerat på vår artikel om nödvändigheten av att pensionsavgiftshöjningen sker parallellt med en höjning av pensionsåldern för att kunna infria löftet i 1994 års pensionsreform om en allmän pension som ger omkring 60 procent av tidigare lön. Det här förvånar oss! Myndigheter ska vara opartiska. Ska de som är kritiska mot den höga arbetslösheten eller skattenivåerna debattera mot Arbetsförmedlingen eller Skatteverket?

Vi undrar nu varför myndigheten ensidigt riktar udden mot dem som är kritiska mot pensionssystemet? Och framförallt, var håller de ansvariga politikerna hus i pensionsdebatten?

Klicka här för att läsa vår slutreplik

Skriv under för ökad debatt kring pensionstryggheten