Välkommen till SPF Kumlabygden

SPF Seniorerna i samtal med regeringen om bedrägerier mot äldre

På fredagen bjöd nya finansmarknadsministern Max Elger in SPF Seniorerna och övriga seniororganisationer till ett samtal om bedrägerier mot äldre. Det ökade antalet försök till bedrägerier och nya vägar att lura äldre har fått regeringen att nu prioritera frågan.

Restriktionerna förlängs med två veckor

De nuvarande coronarestriktionerna förlängs med två veckor. Orsaken är den höga smittspridningen av omikron. Vi behöver ta oss igenom kulmen innan restriktioner kan avvecklas sa socialminister Lena Hallengren på dagens pressträff.

Premiär för Seniorsurfarna säsong tre – 23 februari

Denna säsong lämnar Seniorsurfarna livet på landet och flyttar till stan. Årets seniorsurfarklass består av Ann Westin, Michael Segerström, Viveca Lärn och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Kattis Ahlström är som vanligt vägvisare när Seniorsurfarna tar sig an olika digitala utmaningar. Dock tar hon denna säsong hjälp av en rad olika gästexperter såsom influeraren Christina Schollin och politikerprofilerna Ulf Adelsohn samt Jan Eliasson.

SPF Seniorerna i Expressen om det nya ekonomiska stödet till elkonsumenter

Bland pensionärer med låg pension har det skenande elpriser slagit extra hårt, enligt SPF Seniorernas jämförelse. Beskedet om en kompensation för elpriset är positivt sett till det ansträngda läget. Men det är viktigt att även mindre hushåll med lägre elförbrukning inte glöms bort säger Anna Eriksson, sakkunnig pensioner hos SPF Seniorerna.

Livsnjutarresa till Toscana

Vackra Toscana välkomnar oss med sina finaste vingårdar och mysigaste medeltida byar. Vi njuter av fina viner och lokala specialiteter och besöker även pampiga Florens och charmiga Siena på denna specialsydda resa. Välj själv om du vill möta försommaren via buss genom Europa eller med direktflyg till Bologna.

LO gör pensioner till valfråga

LO satsar stora belopp för att Socialdemokraterna ska vinna valet. I gengäld vill man se vallöften om högre pensioner.

Margit och Willy Silberstein: Med Förintelsen i själen

De är födda av kärlek – men också av nödvändighet. Som en seger över nazismen som ville utplåna dem. Syskonen Margit och Willy Silberstein är barn till två överlevare av Förintelsen. Ett trauma som bärs av flera generationer.

Nytt avsnitt ute – om åldersrelaterade sjukdomar

Miia Kivipelto är världsledande forskare i åldersrelaterade sjukdomar. Missa inte det senaste avsnittet av podden 25% med Palmgren och Skoog där hon bland annat ger konkreta råd om hur man undviker demens och för tidigt åldrande. Du hittar länken till det programmet och de åtta andra hittills publicerad längre ned.

Nyheter från Örebrodistriktet

Resedags: Helsingborg, Öresund och Ven

  • Läs mer
  • 2021-12-29T16:17:11.0000000+00:00

Teaterresor

  • Läs mer
  • 2021-12-05T17:41:18.0000000+00:00

Falkenbergsrevyn

  • Läs mer
  • 2021-10-21T10:02:59.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser