Coronaviruset håller greppet

Tyvärr ser vi att detta kommer att ta tid. Vi inställer därför alla aktiviteter tills vidare, men hoppas kunna rädda CHAMPAGNEFRUKOSTEN PÅ NATIONALDAGEN!

MOSANDERS BOKTIPS

Ingalill Mosander höll ett uppskattat kåseri för full sal på Rigagatan 3 på vår månadsträff 10 mars, och presenterade följande boktips, varav de fyra sista är barnböcker:

CORONA

För SPF Seniorerna gäller samma sak som för många andra organisationer: många aktiviteter ställs in för att minska risken för alltför snabb smittspridning. Det gäller ju särskilt SPF:s medlemmar, som räknas som en riskgrupp. Vi har beslutat tills vidare inställa alla aktiviteter till och med 22 april. Vi följer med uppmärksamhet utvecklingen och återkommer med närmare besked. Klicka på Förbundet över denna text så kan du läsa deras info!

Olle Wästberg 20 februari

Föreläste om "Trumps Amerika - vad händer nu?" En spännande fråga som samlade fullt hus, men som inte fick något riktigt svar... Se mera under fliken Våra bilder!

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Eva Eriksson: Håll ut, håll ihop - tillsammans klarar vi det här

Förbundsordförande Eva Eriksson önskar i ett brev alla medlemmar en, trots omständigheterna, fin Kristi Himmelfärdshelg: Fortsätt att bry er om varandra ute i föreningarna, vi tar oss igenom denna kris tillsammans.

Thony Björk svarar på frågor om vaccin och läkemedel mot corona

Nu är det många som går och väntar på ett vaccin och ett fungerande läkemedel mot corona. Varför tar det så lång tid? Och finns det redan nu något läkemedel som har bevisad effekt? SPF Seniorernas sakkunnige i läkemedelsfrågor Thony Björk svarar på vanliga frågor.

”Nu kommer fler att vilja flytta”

Uppskovsräntan slopas från årsskiftet. På tiden, menar SPF Seniorernas sakkunnige i bostadsfrågor Fredrik von Platen.

Fler döda i äldreboenden

Andelen 70+ som dött i covid-19 och som bott på äldreboenden ökar. Det visar Socialstyrelsens senaste siffror.

"Det är inte de anhöriga som dragit in smittan"

Framgångsfaktorer som bra rutiner, öppenhet och särskilda avdelningar för smittade kan göra besöksförbundet överflödigt skriver Demensförbundets ordförande.

Baka i långpanna

Långpannan ger kakor åt många. Ställ en påse hos grannen eller spara i frysen till vi kan ses på riktigt. Snart, hoppas vi!

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund