Mars 2018

Månadens brev – Mars 2018

Då är februari slut – årets sjukaste månad. Hoppas alla klarat sig från influensor av olika sorter – det är inte kul med hög feber och kräkningar.

Årsmötet är avklarat och vi har en ny styrelse.
Eva Liwing, ordförande
Bertil Neidenmark, kassör
Ulla Elfvendahl, sekreterare och vice ordförande
Gunnel Lundin, programansvarig
Gunnel Jonsson, mötesansvarig
Nils Hallonsten, funktionärsansvarig
Maj-Britt Öhman, folkhälsoansvarig och trafikombud

Mars månad är den månad man ofta kan ana att våren är på väg. I år kanske det dröjer till april innan de riktiga vårkänslorna kommer om man ska döma efter temperaturen ute.
Då är det tur att det finns några punkter i programmet som alla kan delta i.

Månadens aktivitet - Hamregökarna:
Alla kan sjunga i kör – alla. Det viktigaste med föreningens aktiviteter är att vi samlas runt gemensamma intressen och har roligt ihop. Så... Du som gillar musik och att tralla i badrummet kan vara med i vår sångkör. Vi träffas måndagar udda veckor kl. 15.00 i Brf Senioren på Viksängsgatan 80 - det är bara att dyka upp.

Vad händer i mars?
• Hobbyutställningen den 1 mars ska bli intressant. Det är hittills nio utställare anmälda med olika hobbyverksamhet. Var inte blyg – kom och visa upp eller berätta om din hobby.
• Den 8 mars är det studiebesök i Västerås Domkyrka med en guidning i Proban - Sveriges enda bevarade medeltidsfängelse. Det finns bara tre platser kvar – just nu.
• Månadsmötet handlar om Demens och äger rum den 15 mars. Demenssjukdomar ökar och kan börja liknas vid en folksjukdom. Vi får en föreläsning om hur det är att drabbas och att vara anhörig av överläkare Athir Tarish från Geriatrikkliniken, Västmanlands sjukhus. Demensteamet från Västerås kommun presenterar bl.a. teknik och boenden. Vi får även en inblick i hur det är att vara boende på Björkbacken.
Vi ska även hinna med etapp två uttagningen i tävlingen - "Hjärnkoll".
• Du som gillar konst kan delta i konstvandringen den 22 mars. Det finns många platser kvar. Besök sker i Vasaparken där vi får en beskrivning av konstverken, varför de står just här och konstverkets historia. Konstpedagog Helen Karlsson är ciceron. 
• 9 april. Du har väl sett att vi får möjlighet att träffa politiker inför höstens val. Det är en bra möjlighet att få svar på äldrefrågor för att kunna ta ställning till vilka du vill ska leda kommunen. Anmäl dig till Eva Liwing även om du inte har några frågor – du kan lyssna till andras frågor och svar.

Vi som arbetar i styrelsen, programgrupp, mötesgrupp och som aktivitetsledare ser fram emot att träffas på någon av aktiviteterna i vår.
Styrelsen