Okt 2018

Månadens brev - Oktober 2018

INSTÄLLT
Tyvärr måste vi ställa in resan till Karlskoga och Nobelmuseet. Det var alldeles för få anmälda. Det är tråkigt att behöva meddela dem som vill åka lite längre och se saker att det inte blir av. Kanske en lärdom är att vi inte ska anordna resor som tar en hel dag. Det verkar vara mer populärt med korta halvdagsutflykter.

HJÄRNKOLL
Nu är årets distriktsfinal av Hjärnkoll avklarad. Vårt lag - Margareta Hansson, Siv Andersson och Boel Andersson kom på en hedrande femte plats. Vann gjorde Herrevad, Kolbäck som fick 22 av 32 möjliga poäng. Bra jobbat Hamregänget!

"AFTER WORK" Den 5 oktober är nästa after work på Bryggans bar och café. Vi kommer under hösten att få ett nytt upplägg med en rullande meny. Vi erbjuds en kötträtt, en fiskrätt samt två lättare rätter. Det kommer at vara ett fast pris där ett glas dryck ingår i priset. Alltså en ny variation att välja mellan varje gång. Väljer man däremot utanför erbjudandet betalar man fullt pris. Redan nu kan vi informera om att från och med vårens program kommer vi att träffas kl.17.00 istället.

Vad händer i oktober?
Canasta spelet startar upp igen den 2 oktober. Ett spel för dem som gillar att spela kort men inte kan spela bridge. 
Tema/forskningsdag den 4 oktober. Kom och lyssna på den senaste forskning inom några av de områden som drabbar oss som är lite äldre. Ex – benskörhet, diabetes, psykisk ohälsa och demens. Temadagen är öppen även för andra än SPF Seniorerna Hamres medlemmar. Ingen entré. 
Den 11 oktober gör vi en tur till Hallstahammar, Westmannaarvet och Åsby trädgård. Det finns gott om plats kvar. Vi måste vara 20 st. och just nu är det endast 10 anmälda. Det vore synd att få ställa in denna resa också. 
På månadsmötet den 18 oktober berättar Eva Mebius om reseminnen från Påskön och Antarktiska halvön. En spännande resa med många upplevelser som är värt att lyssna på.

Aktiviteter i början på november
Konserthuset guidad visning den 8 november. Anmäl senast 1 nov.

För övrigt hoppas vi att du läser programmet och går in på hemsidan och följer vad vi gör och gjort. www.spfseniorerna.se/spfhamre.

Styrelsen