Rapport från träffen jan 2018

Maria Bervelius bjöd på en musikföreställning till temat: "Sägner från förr"

  • Maria Bervelius

Årets första träff för vår förening hölls på kvällstid den 2 januari. Anledningen till att det blev en kvällsträff var att vi inbjudit Maria Bervelius att underhålla oss med sång och berättelser från hennes barndoms fäbodvall Ramsås i trakterna av Älandsbro. Lokalen var iordningställd för ändamålet och spänning låg i luften!
Efter sedvanligt välkomnande och önskan om Gott Nytt År av ordf. Ronny Edmark, informerade Hans Nordin om kommande aktiviteter i alla de former. Verksamhetskalendern är utskickad och finns även att tillgå på vår hemsida.
Så var det dags för Maria att inta scenen. Hon började med att "kula" in oss i hennes värld! D.v.s. Marias stämma lockade oss att komma tillbaka i tiden när hennes förfäder idkade fäbodliv. Det blev en intressant resa med många spännande och mystiska anekdoter om allt från vitterstigar till smått otroliga händelser. Mellan berättelserna lät hon sin vackra stämma ljuda med anpassade sånger.
Vi hann med en kaffepaus och lotteridragning innan Maria rundade av den intressanta kvällen med ytterligare sång och berättande. En fin start på det nya året för SPF-Seniorerna Nolaskogs!

Hans Nordin