November 2015

Månadsträff tisdag 10 november klockan 13.00 Örnsköldsviks församlingshem.

  • Lotteridragarna Ingegerd Persson och Anders Nyberg. Foto KBL.

Ur programmet:

  • Rapporter.
  • Melodier vi minns, en liten musiktävling med Bertil Lundin. Det blir naturligtvis musik från "vår" tid, Bertil har en omfattande musiksamling att välja ur.
  • Lotteri, tag gärna med en vinst.
  • Servering.

Varmt välkommen till en trevlig eftermiddag!
Medarrangör Studieförbundet Vuxenskolan.

SPF Seniorerna Nolaskogs månadsträff tisdag 10 november:

En stor skara medlemmar samlades i Ö-viks församlingshem 10 november för en månadsträff och välkomnades av Ronny Edmark, ledare för dagen.
John-Erik Westman, distriktsstyrelseledamot med ansvarsområdena sociala frågor, kommun och landssting (KPR o LPR), framhöll i ett inslag att vi måste tänka på att söka förebygga fallolyckor i hemmet, som står för ett stort antal dödsfall varje år. Många fall- och olycksrisker kan undvikas t ex genom att ta hjälp av Fixartjänsten, som Örnsköldsviks kommun gratis erbjuder alla som är 67 år eller äldre. Prata gärna med andra om saker som upplevs mödosamma och riskabla. Berördes även tänkta avgiftshöjningar vid besök inom slutna vården i syfte att söka välja den öppna vården i stället.

Dagens underhållare Bertil Lundin aktiverade hela publiken med en lekfull musikgissningstävling mellan borden, där 20 st melodier från förr (40-50-60-talen ) helt kort spelades upp. Inte helt lätt att koppla
samman Bertils kluriga kringelvägar till rätt artistnamn och melodititlar. Imponerande nog tog ett par "lag" full pott.

En kort paus för avslappningsgympa med Kerstin Nordström. Studieorganisatören Kerstin B Lindgren lockade deltagare till en språkcirkel kring boken "Annie of Green Gables", (Anne på Grönkulla).
Fika och lotteri avslutade en uppskattad träff.

Text: S E Sjöström
Foto: Kbl