Hemlig Resa 10 sept

  • 14 september 2019

En resa med dolda resmål. SPF-senior/Fyrklövern har, i samarbete med Lindströms buss, genomfört en dagsresa. Till att börja med innehöll den många hemligheter gällande resmål och upplevelser.

  • Information om Åbrånets Limousin

 Allt eftersom dagen och resan fortsatte rätades dock frågetecknen ut till utropstecken. Det visade nämligen sig att dagens begivenheter var koncentrerade till södra Västerbotten, (eller norra Ångermanland om man så vill).

Ett antal små företag med inriktning mot turism och event i Nordmalings kommun ha gått samman i en kedja de kallar Formstråket för att tillsammans bli mera slagkraftiga.
Första stoppet blev således i vid Öre gårdsbageri där det serverades kaffe med smörgås från gårdens eget bageri. Nästa frågetecken som rätades blev ett besök vid en designbutik med olika produkter till försäljning. Allt ifrån "luffarslöjd" till prydnadsföremål av olika slag. Med spänning emotsåg resenärerna vad som härnäst skulle bli något intressant mål för resan. Till allas förvåning korsades E-fyran och färden gick upp mot Gräsmyr som sägs vara Sveriges längsta by, där konstnären Maria Lundström visade sina alster. Innan dess hade ett uppehåll gjorts i Örsbäck där en modig företagare i en gammal ICA-butik samlat ett sortiment olika prylar som frestade en del av resenärerna till inköp.


Resans slutmål blev en bekantskap med limousiner, inga vrålåk utan en besättning dikor. Köttdjur av den stambokförda rasen Limousin. Åbrånets gårdsbutik ser till att förädla råvaran till förstklassiga charkprodukter. Vid gårdsbutiken har man även en förnämlig restaurant där resenärerna fick provsmaka olika sorters korvar m.m. Dessutom serverades en smaklig lunch med gårdens egna produkter som råvara. Vad man vid en sådan resa slås av är den djärvhet som präglar företagarna vid de olika besöksmålen. Mestadels är det unga kvinnor som satsar sitt liv på de företagsidéer de tror på. Ett gott exempel på den viljekraft och företagaranda som präglar många på landsbygden. Samtidigt bidrog de till att göra vår resa meningsfull och intressant.
Text: Jöran Lundberg

Se bilder från resan, tryck här

Publicerades: 14 september 2019 Uppdaterades: 14 september 2019