Årsupptakt - Safari i Sydafrika

Idag, måndag 22 januari, började SPF Kontakten sin vårsäsong med ett upptaktsmöte på församlingshemmet i Fryksände.
Jörgen Edberg visade ett bildspel med foton, som han tagit och sammanställt, och berättade om tillsammans med Lillemor Edberg och Rolf Amneteg om djuren som de mötte på safariresan i Sebatana Rhino lodge i Waterberg, en bit utanför Johannesburg, i norra Sydafrika.
Och det var många olika djur de fick möta, och som vi fick se på fotona, såsom giraffer, elefant...er, zebror, noshörningar, krokodiler, flodhästar, antiloper, bockar, gaseller, apor, gnuer, schakaler, vildhundar, hyenor, babianer, markattor, geparder, vårtsvin. Lejon fick de inte se, och det berodde på att strax innan de kom, hade ett regnoväder förpassat dem upp till bergen. Jörgen hade skrivit utförlig text om alla djuren, som Lillemor och Rolf läste för oss.
Vädret på resan hade för övrigt varit mycket tursamt med lagom värme.
Resan gjorde de tillsammans för ett år sedan i februari med ett reseföretag, som heter Escape Travel från Göteborg.
Lillemor fann resan i en annons i SPF:s medlemstidning Senioren. Priset var mycket humant, ca 14000 per person med helpension i 10 dagar
De bodde i en bekväm och modern bungalow, med pooler och femstjärnig lodge med tjugotal platser, och ett utmärkt kök med fantastisk personal, som presenterade menyn med dans och sång!
Området var malariafritt med vatten som man kunde drickas och erbjöd otroliga, unika vildmarksupplevelser med kunniga guider och de fick samtidigt en djup kunskap i landets kultur och historia.
Jättefint program med en paus för gott kaffe och goda smörgåsar.
I en liten utställning fick vi se vackra afrikanska hantverk som de tagit med sig.
Ja, det var ett inspirerande program som verkligen fick reslusten att blomma hos oss ca trettio SPFare som kommit!

Text och foto Sonja Amneteg.