Månadsmöte mars 2018

Månadsmöte i Trögdsgården med Seniorshopen

SPF Seniorerna Trögd går på modevisning

37 medlemmar samlades i Trögdsgården den 14 mars 2018 på visning av vår och sommarkollektionen från SeniorShop. Inbjudna var också medlemmar från Örsundet, Enabygden, Grillbyorten och PRO Södra Trögd.

Ordföranden Monica Johansson hälsade alla hjärtligt välkomna och presenterade Katarina, som tänkte guida oss genom vårens och sommarens nyheter i klädväg med de ca 1.000 plagg hon hade med sig. Efter visningen var det öppet för alla att handla av hela sortimentet.

En liten överraskningar för SPF:arna var att till sin hjälp att visa upp kläderna var fem personer av de egna medlemmarna utsedda till mannekänger. Dessa fem var Birgitta Nordenberg, Gunilla Melin, Kerstin Ryman, Ingvar Bergdahl och Bengt Palm. Varje mannekäng fick prova ut fyra uppsättningar var med lite olika stilar.

Katarina berättade att SeniorShop drivs på det sättet att enskilda företagare åker runt på äldreboenden, föreningsträffar och liknande för att visa upp och sälja sina kläder. Det finns alltså ingen affärslokal, inte heller någon hemsida på Internet.
Därpå började då den stora mannekänguppvisningen, där mannekängerna gick runt så att SPF:arna hade möjlighet att titta närmare på plaggen och känna på materialet. Under tiden berättade Katarina om detaljer på kläderna, utförande och pris. Mannekänguppvisningen var ett mycket uppskattat moment och många applåder hördes i lokalen.

Sedan var det dags att stärka sig med lite kaffe och smörgås och var och en som ville fick handla kläder under tiden. Det blev ett livligt provande i alla skrymslen och vrår och försäljningen verkade gå bra.

Slutligen blev det dragning i lotteriet på fina vinster med påskanknytning och SPF:arna troppade av i jämn takt och alla verkade glada och nöjda efter dagens klädvisning.

Kerstin Ryman                               Bilder från mötet hittar du här