Boule DM i Öregrund

Den 8 maj 2017 spelades distriktsmästerskapen i Öregrund

  • De som deltog i DM i Öregrund

Äntligen är det måndagen den 8 maj 2017. Idag skall SPF Uppsaladistriktets mästerskap i boule spelas. Stiger upp klockan 5, tittar ut och kollar temperaturen. Termometern visar på +2 grader.
Marken och gatorna är bara/snöfria men i luften virvlar snöflingorna. Svenska flaggan och andra vimplar och firmaflaggor står rakt ut från sina fästen.

När vi åker mot Öregrund har snöfallet upphört. Solen kikar fram men kylan och stormen finns kvar. Under färden kommer också så täta snöbyar att de hindrar sikten.

Väl framme vid boulehallen i Öregrund spelas tävlingen i 2 klasser, mixed och damer. Alla fick spela 5 omgångar. De 6 damlagen får på grund av det kalla vädret spela sina matcher inomhus i värmen.

Vädret blev faktiskt inte varmare under hela dagen, utan temperaturen höll sig på någon enstaka plusgrad. Tur att boulehallen låg intill så att man kunde gå in och värma sig mellan omgångarna. Det var synd om dem som glömt långkalsongerna hemma.

Från SPF Trögd deltog inget damlag i tävlingen och den vanns av lag

I mixedklassen var vår förening representerad av 5 lag. Trögdarna visade sin bredd och spelstyrka genom att 4 av lagen placerade sig bland de sex bästa. Bäst gick det för lag Bengt-Olov Lennartsson med Birgitta Lennartsson och Kjell Johansson som spelade till sig bronsmedaljen.

Flera bilder i Bildarkivet.   Resultatlistor:   Damer            Mixed