Faringe bygdegård

    Knutbygården

    Almunge HV

    Knutby Gammelgård

Boule

Vi är just nu mitt i en vinter och en pandemi, men vi ser framåt till våren med förhoppning att vi kan börja spela på Torslund i Almunge. Mer information från bouleansvarige finns under friskvård.

Äldrelinjen

Äldrelinjen riktar sig till de som mår psykiskt dåligt eller som längtar efter någon att prata med. De erbjuder medmänskligt stöd, någon som lyssnar.

Elisabethemmet

Elisabethemmet i Uppsala är en stiftelse som delar ut ekonomiska bidrag till ålderspensionärer skrivna i Uppsala kommun. Man delar ut medel för exempelvis tandvård, sjukvård, möbler, mediciner mm.

Nya digitala aktiviteter

God fortsättning på det nya året! Förhoppningsvis ska vaccineringen mot coronaviruset snart ta fart, men det kommer säkert att dröja fram mot våren/sommaren innan vi kan ordna månadsträffar igen. I väntan på detta kommer styrelsen att ordna aktiviteter via det digitala kommunikationsprogrammet Teams. Bokcirklar står först på programmet, men vi planerar också att ordna digitala träffar där vi löser korsord tillsammans.

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kungen bjuder in till gudstjänst för att hedra offren för pandemin

Kungafamiljen bjuder in till en minnesgudstjänst 11 mars för att hedra offren för coronapandemin. Gudstjänsten sänds direkt i tv, skriver tidningen Dagen.

Sverker Olofsson ”Att vara äldre är precis som att vara yngre”

Vi minns honom från tv-programmet Plus där han kastade saker i den karakteristiska soptunnan. Nu är Sverker Nu är Sverker Olofsson en uppskattad värd i radions Ring P1. Bland annat.

Kamprad bakom miljonlyft till forskning om äldre

Familjen Kamprads stiftelse har beslutat att dela ut 164 miljoner till äldreforskning.

Nytt besked: Astras vaccin även till 65-plussare

Folkhälsomyndighetens säger nu att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 fungerar effektivt också för äldre.

Var femte äldre vill hjälpa andra

Samhället borde utnyttja att det finns många äldre personer som vill hjälpa andra. Det säger Lars Sonde, utredare på Äldrecentrum.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Kallelse till distriktsstämma

Uppdaterat kursprogram

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser