Årsmöte följebrev

Uppdaterades: 10 februari 2021

Till alla vänner i SPF Sävaådalen


Vi har ett nytt år framför oss som ännu präglas av pandemin men som samtidigt ger hopp om ljusare tider. Dagarna blir längre och vaccineringen har startat. Men för vår planering i föreningen är osäkerheten fortfarande stor. Februari är årsmötestid och vi har i år beslutat att genomföra det via post/e-poströstning till den 3 mars. På så sätt ger det stöd till styrelsen att fullt ut få ägna sig åt att se framåt och planera vårprogrammet efter Påsk.
Årsmöte den 3 mars. Inför årsmötet skickas via e-post/post i v7 följande handlingar: Verksamhetsberättelse, röstsedel med dagordning, valberedningens förslag och följebrev. Dessa handlingar kommer också att finnas på hemsidan. Bokslut och revisionsberättelsen läggs ut på hemsidan i v 8. Ett vårprogram planeras för tiden efter Påsk. Det finns många förslag på aktiviteter (se bilagan till novemberbrevet). Dessutom finns inställda programpunkter som kan bli aktuella igen.
Funktionärer. Utöver styrelsen är vi är lyckligt lottade med att ha många funktionärer i vår förening, ett 60-tal, ordnade i grupper dels geografiskt, dels efter större arrangemang. De hjälper till med allt praktiskt vid våra aktiviteter runt om i vårt område. Tanken med att vara många är att arbetet fördelas så det inte blir så betungade för några få. Kan du tänka dej att hjälpa till vid enstaka tillfällen så ta kontakt med vår samordnare för grupperna Agneta Gustafsson tel 0707597606. born8@live.se
Tävlingar. I julbrevet utlyste vi en tävling med tre bildkryss Här är lösningen på kryssen, nr1. blev motionerar/motionärer, nr 2.blev barnkör och nr.3 förtäring. Dragning har skett och vinster utdelade.
Årsmöteslotteri. Ett lotteri hör till vid årsmötet och i år går till så här. Pga pandemin har inte föreningen kunnat erbjuda medlemmarna några gemensamma aktiviteter och med anledning av detta har styrelsen beslutat att utlysa ett gratislotteri till alla medlemmar, som tack för att ni gynnat föreningen det gångna året. Dragningen kommer att ske på medlemsnumren inför årsmötet. På vinstlistan finns ett vitt fårskinn, tavla, kökspall, svepask, ostbricka, sockor, yllevantar, brödfat och smörknivar.

Tips på aktiviteter. Det är digitala möten som gäller just nu och det finns många förslag på utbildning och hjälp för sådana möten. Utskick från förbundet om kurser i den digitala plattformen Zoom hoppas vi har nått alla. Dessutom har Vuxenskolan gratiskurser på plattformen Teams vid flera tillfällen iunder terminen.
I Vuxenskolan kursutbud hittar man också digitala kurser bl a i släktforskning, både för nybörjare och för mer erfarna. Där finns också en digital kurs Trädgårdstider, 7 tillfällen med start den 15.3. kostnad 895 kr. Eller varför inte en bokcirkel med några promenadvänner, tre personer är minimun. Förslag på böcker finns i Studiekatalogen på hemsidan.
Vikten av motion ingår i alla hälsotips som strömmar ut i tidningar och media efter jul. men när vädret inte inbjuder till utomhusmotion så är Sofias morgongympa en skön stund för att mjuka upp kroppen.
Med viss vana vid situationen och utrustade med tålamod och hoppfullhet ser vi fram emot bättre tider när vi kan träffas igen.
Styrelsen

 

Publicerades: 10 februari 2021 Uppdaterades: 10 februari 2021