Valborgsbrev

Uppdaterades: 23 maj 2020

Utskick till medlemmarna den 29 april 2020

Till alla vänner i SPF Sävaådalen

Det har nu gått drygt en månad med vårt nya levnadssätt och vi börjar så smått anpassa oss efter de påkallade regler och förhållningssätt som kändes så omöjliga till en början. Men situationen har också inneburit att man hittar nya lösningar och idéer när de gamla vanorna och kända vägarna stängs. TV/radio och dator/mobil har blivit ännu mer betydelsefulla. Så här ger vi tips om några digitala erbjudanden, men vi vill också ge några förslag till utflykter i våra omgivningar.

Digitala kurser
SV:s hemsida i Uppsala finns kursprogram för digitala kurser som ges under våren
Nya tillkommer kontinuerligt. SV är mycket hjälpsamma med att komma igång.

Digital rundvandring på Salsta slott
SV erbjuder digital rundvandring på Salsta slott, där du får se slottets miljöer, höra om slottets historia och även får möjlighet att ställa dina frågor. Guide är Niclas Malmberg. Vi återkommer med särskild tid i maj för SPF Sävaådalen. Guidningen tar 1 tim och kostnaden för medlemmar 50 kr.

Ut i naturen
Det finns många vackra naturstigar runt Uppsala att besöka. Gå in på naturkartan.se/uppsala och läs mer. Nu blommar t. ex backsipporna i Fullerö naturreservat och fågellivet är intensivt i Dalkarlskärret. I Wikparken finns lättillgängliga stigar i bokskogen och längs stranden och med stavgång blir det extra motion. Den nybyggda strandpromenaden Skarholmen – Lurbo tar en dryg timme i makligt tempo. Går bra för både med rullstol och rullator, tätt med soffor, men ingen toalett. (bilder nedan)
Eller varför inte en cykeltur med fikakorg till Nåsten, Läbyvadsbron eller en tur till urskogen i Fiby.
Men den rofyllda naturen kan också upplevas bekvämt i Den stora älgvandringen på SVTplay.

Utflykt till stan och gynna de lokala handlarna
Privat shoppingtid erbjuder flera affärer. Hos Bredenbergs kan du boka egen tid i butiken under morgonen kl 10-11 och även på kvällen. Ring 018-71 02 01. (Väldigt trevligt/Britta)
Boutique Bamå. Ring 018-12 23 00, så ser de till att hitta en tid som passar.
Till Josef Larsson ringer du på 018 131526.
Bergmans herrkläder kontakta Henrik eller Urban på 018-130663 eller via mail info@bergmanskonfektion.se så ser de till att hitta en tid som fungerar.
Synoptik har öppet endast för 65+are på tisdagar men man måste beställa tid.

Tips att förmedla vidare
Har du något som du vill förmedla vidare kontakta Tommy tommy.nilsson3@outlook.com så ordnar han ett utskick.

Trevlig Valborgshelg önskar Styrelsen

Publicerades: 29 april 2020 Uppdaterades: 23 maj 2020