Promenera Hälsans stig i Östhammar

Uppdaterades: 20 januari 2021

Promenera i Östhammar. Vi har en miljöaktion i samband med promenaden - vi "ploggar" ! Det betyder att vi plockar skräp efter vägen och på så sätt skapar en fin och ren promenadslinga. Ta med handskar och en påse. Naturligtvis är skräpplockandet HELT FRIVILLIGT.

      Alla som är intresserade av en skön promenad i glada vänners sällskap är välkomna att gå HÄLSANS STIG i Östhammar. Vi samlas på Sjötorget kl.10 sista fredagen i månaden. Hälsans Stig är 4km och slingrar sig genom Östhammar. OBS! asfalterad promenadväg. Efter promenaden går vi till Adas kaffestuga och fikar kl. 11.
Kom om du har lust och tid. Ingen anmälan behövs. Var och en betalar för sin fika. NYHET!! Nu bjuder Adas alla Rospiggar på kaffet efter promenaden. (Säg till i kassan att du är SPF-are.)

                     
Promenaden går längs Östhammars stränder och kajer. Här ses gångbron från sjöbodarna mot Källör.

                            

Här en bild från första promenaden med "Plogging".
Det fanns tydligen en del att pocka upp under promenaden.
Tack till alla som hjälpte till!

 
Vår aktion med att plocka skräp under promenaden har uppmärksammats i tidningen Östra Uppland. Här nedan den artikel som var införd onsdagen den 11 oktober 2017:

" Plogging för seniorer i Östhammar.
Den sista fredagen i varje månad promenerar medlemmarna i SPF Seniorerna Rospiggen längs Hälsans stig i Östhammar och en nyhet är att de nu – från och med träffen i slutet av september – också tar med påsar att lägga skräp i.

En av dem som brukar delta är Annica Kruukka och hon berättar att de kallar initiativet för "plogging". Alltså ordet jogging hopslaget med att de plockar skräp på den 4 kilometer långa slingan.

- Det här är något vi kommer att fortsätta med och efter promenaden fikar vi tillsammans på Adas kaffestuga, säger hon."

Ingela Söderman, Östra Uppland

Publicerades: 01 juni 2017 Uppdaterades: 20 januari 2021