Julkonsert 13 december 2020

Tyvärr kommer vi ställa in SPFs-julkonsert i Knivsta på grund av de nuvarande restriktionerna. Självklart behöver vi alla hjälpas åt med att minska smittspridningen.

Trafiknyheter Knivsta 2020

Nu informerar Kjell-Åke Magnusson (SPF Knivstaortens trafikombud) om Trafiknyheter från november 2020

Julkonsert 13 dec 2020

SPF Seniorerna Uppsala län och Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län bjuder in dig som medlem i SPF till en gemensam julkonsert! Klicka på länken nedan.

Utomhusträff 16 oktober 2020

Inbjudan till utomhusträff 16 oktober 2020 klockan 12.30

SPF Seniorernas julkalender med julklappsönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julklappsönskningar till oss seniorer, och varje dag har du chans att vinna en bok. Dagens lucka kommer att finnas på Facebook och Instagram. Vi kommer också att länka till julkalendern högst upp på vår webbsida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Domstol river upp Stockholms besöksförbud

Stockholms stads beslut att införa ett besöksstopp vid stadens äldreboenden den 12 november har inte stöd i lag.

Polisen om trängseln: Jag blev helt chockad

Myndigheternas uppmaning om att undvika trängsel hörsammas inte av alla. Så här såg det till exempel ut på Drottninggatan i Stockholm i fredags. ”Jag blev helt chockad. Jag trodde inte att det var möjligt att folk ville trängas på det här viset under pandemin”, säger polisen Annika Lindahl till Svenska Dagbladet.

OS populäraste mästerskapen

Sommar-OS och vinter-OS är de två sporteventen som svenska folket allra helst följer i media. Tätt följda av fotbolls-VM och fotbolls-EM. Det visar en undersökning från Orvesto Passion 2020.

Vässad vision för hemtjänsten

Nu finns förslagen som kan göra hemtjänsten så mycket bättre. Det tror utredaren Barbro Westerholm som vill att lagen skrivs om.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Inställd konsert

Julkonsert i Knivsta

Boktips

SPF-appen

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Test av annonser