Hörselföreläsning på webben

Missade du den intressanta föreläsningen om vad som händer när hörseln blir sämre och hur man kan lösa kommunikationen i vardagen? Ingen fara, nu kan du se hela föreläsningen på webben.

Den 13 oktober arrangerade Hörselskadades distrikt i Stockholms län och SPF Seniorernas Stockholmsdistrikt en gemensam föreläsning i ABF-huset på Sveavägen. Föreläsningen spelades in, så att alla som missade den eller som vill se den igen nu titta på den digitalt.

Vi får bland annat höra Siw Lidestål, som har jobbat inom kommun och landsting och varit social- och äldredirektör i Haninge kommun, tala om hur hörselvården i Region Stockholm ser ut. Hon delar även med sig av sina egna erfarenheter av att använda hörapparat.

Därefter (drygt 22 minuter in) följer en föreläsning med Åsa Skagerstrand, forskare och audionom vid Audiologiskt forskningscentrum i Örebro. Åsa pratar om vad som händer när man börjar höra dåligt och berättar om olika metoder för att lösa kommunikationen i vardagen, både för den som hör dåligt och för anhöriga.

Här kan du se föreläsningen: