Bra att ha-appar

Här är några appar för smarttelefon och surfplatta som du kan ha nytta av.

Apparna hämtar du på samma sätt som du hämtar andra appar.

 • På telefoner och surfplattor av Androidtyp klickar du på appen Play Butik.
 • På I-phone- och I-pad-enheter klickar du på appen App Store.

Kom gärna med förslag på flera bra appar. Mejla till webbredaktören

 • SOS alarm (112-appen)
  Med 112-appen kan du enkelt ringa till SOS Alarm samtidigt som din position skickas automatiskt. Det gör det lättare för hjälpen att snabbt komma fram till rätt plats. Med appen får du också snabb, relevant och pålitlig information vid allvarliga händelser som inträffar i din närhet.

 • Röda Korset Första hjälpen
  Svenska Röda Korsets helt nya Första hjälpen-app ger dig direkt all information du behöver i de vanligaste nödsituationerna. Med videoklipp, interaktiva kunskapstester och enkla steg-för-steg-råd är det lättare än någonsin att lära sig grunderna i första hjälpen.

 • UD Resklar
  Som resenär har du ett eget ansvar för att hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just ditt resmål. UD har ett ansvar att erbjuda information och vägledning. UD:s nya app samlar våra ambassaders reseinformation på ett ställe. Den använder platstjänster och pushnotiser för att snabbt kunna skicka ut den senaste informationen du behöver för ditt resmål.

 • SWISH
  Swish möjliggör snabba betalningar mellan privatpersoners bankkonton genom att man istället för kontonummer fyller i mottagarens mobilnummer eller läser av  en s.k. QR-kod med smarttelefonens kamera. Appen förutsätter att du har installerat s.k. Bank-ID på din telefon. Bank-ID hämtar du från din banks hemsida.