Unicurl under vinterhalvåret

Under vinterhalvåret, när vi inte kan spela boule längre på grund av kyla och nederbörd, är vi några medlemmar som går till Träffpunkten på Djurgårdsplan för att spela mattcurling = unicurl. Vi är ca 12 personer som spelar, när vi alla är där. Vi kan ta emot några intresserade personer till. Vi spelar tisdagar och torsdagar mellan kl 10- ca kl 12. Efter 1 timmes spel dricker vi kaffe och har ytterligare en mycket trevlig samvaro med både personal och andra pensionär, som befinner sig på Träffpunkten. Man behöver inte anmäla sig utan det är bara att komma. Alla är hjärtligt välkomna att prova på unicurl! Träffpunkten är en kommunal verksamhet som är kostnadsfri. En del av oss tränar också litet på Träffpunktens gym-utrustning. Några gör båda delarna.

MATTCURLING - friskvård som lockar äldre.
De flesta känner kanske inte till mattcurling. Den har samma princip som motsvarigheten på is. Den stora skillnaden är, att mattcurling spelas på fiberbermatta och utan sopning. Dessutom är den tämligen populär bland seniorer och pensionärer.

Mattcurling är en väldigt rolig aktivitet och samtidigt bra friskvård. Det krävs ingen större fysisk prestation. Man rör på sig och träffar vänner och bekanta. Det gör att man mår bra både fysiskt och mentalt.
Det roligaste är gemenskapen och glädjen.