Ordföranden har ordet

Uppdaterades: 29 juni 2020

ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Juli 2020

Juni månads hetta tycks lida mot sitt slut och det inte utan att det skulle kännas skönt med några svaledagar nu. Juli – högsommarmånaden - står härnäst i tur att avnjutas och naturens sommarskrud är vacker minsann trots att covid-19–molnet förtar glädjen en smula för oss alla.

Trots eller tack vare det vackra vädret har tillströmningen till träffarna vid Våffel-makeriet varit helt godkänd (torsdagar kl 11) och promenaderna i Gustavsberg har också fallit några i smaken (fredagar kl 10 vid Tornhuset).

Styrelsen planerar nu för höstens aktiviteter som av naturliga skäl blir av mindre omfattning. Information kommer att ges via hemsidan i början av augusti. Just nu är alla resor inställda hela hösten. Vi hoppas kunna komma igång med resor våren 21 i alla fall.

Upphandling av hemtjänst
Som vi kunnat läsa i tidningarna har upphandling av hemtjänst i kommunen behandlats vid senaste sammanträdet med vård- och omsorgsnämnden (23 juni). I skrivande stund har inget officiellt meddelande om vilket beslut som togs i nämnden nått oss. Vi representanter för föreningen i Pensionärsrådet har framhållit vikten av att nuvarande och kommande hemtjänsttagare får frihet att välja mellan tillgängliga utförare också i framtiden.

Åka taxi med rabatt
SPF:are kan få 20% rabatt vid resa med Taxikurir och Sverigetaxi. Rabattkort, som måste visas för chauffören, delas ut vid ovannämnda träffar och vid möten i höst.

Webbmöte
Den 1 julli kl 15 är du välkommen till ytterligare ett webbmöte. Berätta gärna om din upplevelse av corona-tiden hittills. En och annan quiz-fråga blir det nog också?
Länk att använda för att komma till samtalet: https://us02web.zoom.us/j/6283665637

Coronans år 2020
Du kan också skriva ned dina tankar på maximalt två A4-sidor och sända dessa till Projektet Inte ensam, se hemsida www.inteensam.org.
Alla över 65 år är välkomna att vara med! Senast den 1 oktober vill de ha din berättelse! Skicka via e-post till inteensam@spfseniorerna.se eller med vanlig post till: SPF Seniorerna, att: Inte ensam, Box 22574, 104 22 Stockholm. Märk kuvertet eller skriv i ärenderaden "Coronans år 2020"!

Nu blir det litet ledigt en tid för styrelsen men vi ses säkert på någon av sommaraktiviteterna!

Skön fortsatt sommar!

Monica Ungerholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerades: 12 november 2018 Uppdaterades: 29 juni 2020