Ordföranden har ordet

Uppdaterades: 01 september 2020

ORDFÖRANDEN HAR ORDET

SEPTEMBER 2020

Det var en vass vind som blåste när jag slank in i porten nyss. September är här och vi är i kanten på hösten. Sommarvärmen kanske kommer tillbaka några dagar men vi går nog obönhörligen mot andra tider.

Vi fortsätter att träffas över en våffla när vädret tillåter och Våffelmakeriet är öppet.
Likaså vandrar vi som vill och kan på fredagarna kl 10.Start vid Tornhuset.

Den 1 september börjar våra inomhusaktiviteter. Vår nya samlingssal är Gustavs-bergsteatern och först ut är Kjell Lööw som berättar om porslinsindustrins fram-växt. Antalet personer i salen blir 50 per tillfälle. Se för övrigt vår hemsida och det program som sänts ut via epost och brev. Vi ses!

Under den sista veckan i augusti hade vi ett styrelsemöte. Dessutom ägde årets distriktsstämma rum digitalt den 25. Åttio delegater deltog. Stockholmsdistriktet har nu en ny ordförande i Ann Hedberg Balkå sedan Monica Ulfhielm tackat för sig efter åtta framgångsrika år. Distriktet är oroat över ett minskat antal medlemmar (-1316 medlemmar i år). Antalet nya medlemmar har halverats. För att få ned sina fasta kostnader har Stockholmsdistriktet bytt lokal till Sveavägen 88. En besparing om 100.000 om året.

Vi har inte samma problem. Vi får hela tiden nya medlemmar, vilket är glädjande, och i skrivande stund ligger vi väl över ett tusen. Vi söker dock med ljus och lykta efter en ny kanslilokal, då alternativet Gustavsgården har nått vägs ände.

Förbundet har bett oss att underteckna ett upprop för bättre äldreomsorg. 13.300 medlemmar har redan skrivit på uppropet. Gå in på förbundets hemsida och skriv på, om du inte redan gjort det!

Den 27 augusti ägde ett extrainsatt Pensionärsrådsmöte rum på initiativ av SPF Seniorerna Värmdö. Vi ansåg att informationen till rådets ledamöter varit obefintlig vad gäller kommunens hantering av Corona-pandemin. Vi fick bra information om historisk och kommande hantering av smittan inom äldreboendena. Kommunen tycks dock ha svag kontroll vad gäller hanteringen inom hemtjänsten. Rapportering görs direkt till Socialstyrelsen från de olika aktörerna.

Vad gäller det som vi alla oroar oss över – covid-19 – hoppas vi att vi slipper se en ökning av antalet insjuknade här i Sverige nu i höst. Vaccinet tycks komma i början på nästa år och 70+ är en prioriterad grupp. Så håll avstånd, tvätta händerna och njut av den färggranna september som erbjuder så mycket gott från odlingsland och skogsmarker!

Monica Ungerholm

Föreningens telefonnummer 073 402 63 13 (anges enligt medlems önskemål)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerades: 12 november 2018 Uppdaterades: 01 september 2020