Ordföranden har ordet

Uppdaterades: 07 mars 2018 Skriv ut

Vi gör skillnad!

Vi har ett löftesrikt år framför oss. Det är ju valår och det brukar innebära löften, som ibland inte är så lätta att hålla. Men denna gång verkar partistrategerna ha tagit till sig, att det finns nära en miljon seniorröster att försöka vinna. SPF Seniorerna kan göra skillnad i hela landet.

På hemmaplan, i vår stadsdel, vill vår förening också göra skillnad. Genom vårt arbete i de lokala pensionärsråden och som medlem i Spånga företagarförening
har vi till exempel engagerat oss i kampen mot våldet och brottsligheten. Under samlingsbegreppet Förenade Spånga skall företagarna, idrotten, villaägarna och vi verka för att få övervakningskameror och fler poliser eller ordningsvakter till Spånga centrum. Den kampen har bara börjat, men den tycks ändå gå framåt. Från flera politiska partier kommer det positiva signaler, att man nu tar frågan på allvar.

Inom vår förening har vi ett rikt program framför oss. Till min och mångas stora glädje fortsätter de allra flesta funktionärer och ombud åtminstone ett år till. Där finns erfarenhet och engagemang som gör skillnad. Margareta Söderström byter styrelsen mot programgruppen och som ersättare i styrelsen har valberedningen lyckats värva Göran Lindhgren, som haft ledande befattningar inom SEB. Vår revisor Gustav-Adolf Wastesson vill också tacka för sig efter många, många års gedigen och trogen insats. I revisorsgruppen inträder nu Lars Grundström, som många känner igen från mötesgruppen.
En spännande nyhet för året är datorhjälp för våra medlemmar. Det leds av Bengt Spångö och Thomas Sessler. Läs mer på sidan 17 i Spångaveteranen. Vi känner oss väl rustade att genomföra hela det planerade programmet, men skulle du känna att något saknas, tveka inte att höra av dig till styrelsen så får vi pröva vad vi kan göra tillsammans.
En skön vår!
Erling

Publicerades: 29 december 2016 Uppdaterades: 07 mars 2018