Ordföranden har ordet

Uppdaterades: 10 november 2018

Vi hör det på radio, ser det på TV, läser det i tidningen. Det har upprepats varje dag den senaste månaden. Regeringsbekymmer! Man kan inte enas, åsikterna är oförenliga. Men regering eller inte, en sak är alla överens om. Pensionerna ska höjas nästa år. Enigheten är inget som våra representanter i riksdagen kommit fram till på egen hand. Den är resultatet av påtryckningar från våra organisationer under flera år. Även om höjningen inte blir så stor som vi hoppades, är det ändå bevis på en sak. Det lönar sig att samarbeta.

Vi är över två miljoner pensionärer i vårt land. Ungefär var tredje är med i en pensionärsförening. Under flera år har vi ropat med en röst: "Det går inte att leva på sin pension". Och äntligen har orden nått fram. Nu finns det i alla fall hopp om en långsiktig förbättring.

När vi lämnade arbetslivet lämnade vi också ofta en gemenskap. Den måste ersättas med någonting nytt. Det var den yttersta anledningen till att min hustru och jag gick med i Spångaveteranerna. Genom föreningen har vi vidgat vår bekantskapskrets och fått vidare vyer. Det känns roligt och stimulerande, Men Spångaveteranerna har också ett vidare syfte. Vi vill vara en pådrivare på det lokala planet i direktkontakt med politiker och beslutsfattare i allt som rör oss pensionärer. På riksplanet är vi en del av den 270 000 stora påtryckargrupp, som är SPF Seniorerna. Samverkan ger resultat.

Vi ser med förväntan fram emot 2019.

Till sist önskar jag er i god tid
God Jul och Gott Nytt År!

Erling

 

Publicerades: 29 december 2016 Uppdaterades: 10 november 2018