Höga kusten och Wasa

Den 26 juni var det dags för 27 Moringenmedlemmar att med buss lämna Nynäshamn för en 4-dygnskryssning till Härnösand - Höga Kusten och Vasa. Resan organiserades av ReseSkaparna och vi åkte tillsammans med SPF i Handen. Totalt 61 SPF:are och ca 1450 personer till!

  • Saluhallen i Wasa
  • en park i Wasa
  • Härliga bad ombord under bar himmel
  • Saluhallen i Wasa
  • en park i Wasa
  • Härliga bad ombord under bar himmel

Vi bordade Birka Cruises båt (eller ska vi säga höghus) vid Stadsgårdsterminalen och avgick kl 16.00. Redan 17.30 samlades vi i restaurang Companiet för en delikat trerätters middag. Middagarna var alla tre dagarna en höjdpunkt med mycket god mat och trevlig personal. Bortsett från en del diskussioner om vilka som skulle få sitta vid fönstren så fungerade det utmärkt. Det blev extra tydligt vid avgången från Härnösand när båten kryssade genom Sannasundet upp mot den mäktiga Höga Kustenbron som alla ville se så tydligt som möjligt.

På båten fanns musikunderhållning för alla smaker så alla hittade förhoppningsvis något som passade. Dock var det knappast någon av oss som provade dansgolvet.

När vi kom till Härnösand möttes vi av röda mattan och två sjungande flickor. Gratis bussar gick upp till Centrum i stan där Birkas passagerare hälsades av ballonger, extra erbjudanden i affärerna m m. Vi kände oss verkligt välkomna. För de som önskade fanns ett stort antal utflykter till olika sevärdheter bl a att smaka surströmming, whisky eller gin eller ta sig upp till Skulebergets topp.

Eftersom kaptenen hade gott om tid under avresan till Vasa så förde han båten in mot Örnsköldsvik så vi fick en extra sightseeing av den vackra kusten.

Vasa mötte oss med vajande fanor och en 47-mannaorkester som spelade på kajen. Även i Vasa fanns ett antal utflykter tillgängliga för de som ville, bl a flera varianter av bastubad. Där fanns också gratisbussar till Centrum.

Inför avresan mot Mariehamn, där det gjordes ett kort stopp, informerade kaptenen oss om att det skulle bli kuling under natten. För egen del kan jag bli sjösjuk vid bryggan, men eftersom apoteket har förnämliga armband som motverkar sjösjuka (kan rekommenderas) så sov jag gott under den nattliga resan.

Vid ankomsten till Stockholm på fredag eftermiddag är jag övertygad om att alla kände sig nöjda med resan när de bordade bussen för resan hem till Nynäs.

Majvor Norberg