En eftermiddag i hälsans tecken

Onsdagen den 16 maj var det åter dags för medlemsmöte för SPF Seniorerna Moringen på Hantverkargården. Det var ett stort gäng förväntansfulla medlemmar som bänkade sig runt borden.

Denna gång hade vi samlats under Tema Friskvård och Hälsa och vi bjöds på frukt och juice tillsammans med det sedvanliga kaffet med dopp. Ytterdörren stod öppen till det fantastiska sommarvädret och Yvonne Björnén, från Friskis och Svettis presenterade det populära Seniorkortet som berättigar Moringens medlemmar att för 400.- per termin vara aktiva på Friskis & Svettis Lokaler tre dagar i veckan med Cirkelträning, stol-gympa och gym.

Efter det var det Stefan Gottbergs tur att prata om Yoga. Intresset var stort och det hela avslutades med några enkla yogaövningar som alla deltog i sittande på sina stolar. Funderingar finns på att starta Yoga för Moringen i höst.

Sedan var det dags för kaffe med dopp och sorlet steg i salen och diskussionerna gick runt borden.

Mötet avslutades med att Katarina Åström från Reseskaparna berättade om en hel del Må-bra Resor, från Yoga resor i Indien till vandringsresor runt om i Europa.

Mötet avslutades med lotteri på entrébiljetterna. Friskis & Svettis hade skänkt ett terminskort, Stefan Gottberg skänkte flera yoga-pass och Reseskaparna försåg oss med ett presentkort på resor.

Nästa begivenhet är ett besök på Ösmo Plantshop den 30 maj där vi får oss till livs hur vi pyntar våra balkonger och rabatter och sedan äter en gemensam lunch.

Vårens program fortsätter med en hemlig resa den 8 juni och våravslutning den 13 juni.

Under sommaren gör vi en hel del utflykter -allt kommer att finnas infört på Föreningsnytt i NynähamnsPosten.

Inga-Lill Friberg