Distanskurs: Fotokurs för seniorer

Kursen arrangeras av Tollare Folkhögskola och vänder sig främst till dig som är intresserad av fotografering och lever seniorliv. Inga förkunskapskrav krävs men din inställning är att du vill lära dig mer om fotografering. Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Distanskursen ~ Foto för seniorer löper över tio veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med en hemuppgift måndagen den 23 september. Kursens första träff är på Tollare Folkhögskola onsdag 2 oktober kl. 10:00-15:00 (lunch och fika ingår på Tollareträffen.) Övriga träffar gör vi fotopromenader med olika fotouppdrag som varierar vecka för vecka. I samband med våra promenader gör vi även besök på ett fik för gemensam samvaro (fika ingår ej i priset för kursen, kaffe och annat bekostar du själv och frivilligt.) Vi träffas varje onsdag kl. 10:oo-13:00 på olika platser runt om i Stockholm (vi gör uppehåll för höstlov vecka 44.) Kursen avslutas med ett besök på Fotografiska onsdag 4 december kl. 10:00-13:00.

Under kursens gång går vi igenom grunderna i komposition och fotografering utifrån olika övningar. Mellan onsdagsträffarna arbetar du även med olika uppgifter på distans under ledning av skolans pedagog. Både fotouppdragen och distansuppgifterna kommer att finnas i skriven form så att det underlättar för dig att följa med i kursen. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Flickr som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital kamera. Träffarna är obligatoriska och kameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

– Kamerateknik
– Komposition
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar

Kostnader

Du betalar 360 kr per denna kurs för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring. Dessutom ingår det fika och lunch på träffen 2 oktober då vi träffas på Tollare folkhögskola.
Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator och systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Ansökan

I ansökan ska du bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs. Det finns också möjlighet att skanna in sina gamla betyg, men det är inget krav.
Sista ansökningsdag är 2 september 2019.
Länkar

ANSÖK TILL FOTOKURS FÖR SENIORER