Gratis IT-utbildning för äldre

Med start den 18 juni klockan 09.00 börjar IT-utbildning för äldre. Varje vardag fram till den 17 augusti finns några ungdomar på plats på Rosengården för att hjälpa oss med våra frågor. Ingen föranmälan behövs, öppet hus.


Med början måndagen den 18 juni klockan 09:00 På Rosengårdens vård- och omsorgsboende startar Nynäshamns kommun i samarbete med ABF Södertörn gratis IT-utbildning för äldre.

En utbildning som kommer att bedrivas dagligen måndag-fredag mellan klockan 09:00-12:00 från och med den 18 juni och fram till och med den 17 augusti. Du som är fyllda 65 år eller mer är då varmt välkommen, att besöka Rosengårdens vård- och omsorgsboende med adress Fridhemsvägen 6-8 i Nynäshamn.

Detta för att få hjälp med de olika frågor du har avseende olika färdigheter inom IT-området. Det vill säga inom dator, surfplatta eller mobiltelefoni etc. Om du har egen sådan utrustning får du givetvis ta med den om du så önskar, men är absolut inte nödvändigt!

Till din hjälp kommer att finnas två mycket IT-kunniga ungdomar som kommer att kunna svara på de flesta av dina frågor.

Någon föranmälan krävs inte då hela utbildningen görs i en så kallad "Öppet Hus - anda", där du som besökare och tillfällig elev är fri att komma och gå, utifrån egna behov och önskemål.

Det enda vi behöver är dina personuppgifter! Observera, att det ibland kan hända, att du på grund av många andra tillkomna kunskapstörstande kan få vänta lite med att få hjälp! Kom då ihåg, hjälp finns att få i princip dagligen mellan klockan 09:00-12:00 under en period av totalt nio veckor!
Varmt välkommen!

Vid eventuella frågor kontaktas lättast:
Christer Dahl
Aktivitetskoordinator
Äldreomsorg
Socialförvaltningen
Nynäshamns kommun
08-520 681 87
christer.dahl@nynashamn.se

Läs mer här