Förbundets seminarium om ensamhet 28/5

Förbundet arbetar med projektet "Inte ensam". Idag på förmiddagen sändes det andra digitala seminariet. Även de som inte deltog kan i efterhand få information och svar på frågor.

Sprid informationen vidare till de som kan tänkas vara intresserade. Stötta gärna de som behöver hjälp med tekniken!

För att vara med i webbseminariet behövde du en smart telefon, surfplatta eller dator med ljud!

Webbsändningen sändes på Facebook på följande adress: https://www.facebook.com/inteensam.org/live 

Om du missade sändningen eller inte har Facebook kan då istället skicka dina frågor och idéer till projektets mejlkorg: inteensam@spfseniorerna.se

Om seminariet:

Vårt fokus är fortfarande hur vi kan ställa om - och inte ställa in under coronapandemin. Hur når vi de ofrivilligt ensamma när vi inte kan träffas fysiskt? Webbseminariet är indelat i tre delar. Mellan varje del är det en paus på 10 minuter!

Del 1 Susanne Rolfner Suvanto, expert på äldres psykiska hälsa, föreläser om aktuell forskning och gör en omvärldsspaning. Susanne är vår ständiga moderator och föreläsare under våren.

Del 2 Samtal med en seniorsurfare! Vi pratar med seniorsurfaren Marianne Mörck om hur det är att bli digital efter 70! Vad kan man göra med en smartphone idag? Gabriel Eliasson, erkänt duktig IT-pedagog, föreläser och ger tips!

Del 3 Vad kan vi göra för att ställa om? Vi tipsar varandra! Hur bryter vi ensamhet för de som inte är digitala? Hur kan vi starta fler studiecirklar digitalt? Med mera!

Har du frågor redan nu – hör av dig till inteensam@spfseniorerna.se

Hälsningar Malin Wennberg & Guy Lööv
Projektledare Inte ensam – med PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna