Krav på covidbevis

Covidbevis eller vaccinationsintyg krävs på månadsmöten

Till alla medlemmar i SPF Seniorerna Huddinge

Snart är det Jul – och julavslutning med månadsmöte 20/12.

Alla medlemmar är välkomna men observera att det är nödvändigt att ha ett covid-bevis som visar att man fått minst 2 sprutor. Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gett beträffande samlingar med mer än hundra personer vilket innebär att alla måste kunna visa sitt covidbevis eller vaccinationsintyg på de kommande månadsmötena. Styrelsen uppmanar alla medlemmar att vaccinera sig. Kontroll av bevis/intyg kommer att ske och de som inte kan visa detta får tyvärr inte komma in till mötet. Här nedan finns ett utdrag ur information från SPF förbundet om restriktionerna och hur man skaffar ett covidbevis.

Du som får detta meddelande – berätta gärna för andra medlemmar om kravet på covidbevis då alla inte har tillgång till informationen på dator eller telefon!

Styrelsen hoppas att restriktionerna kan tas bort under våren men tillsvidare får vi leva med de rekommendationer som gäller.

Trevlig Jul och Nyårshelg önskar

Styrelsen SPF Seniorerna Huddinge

 

Text från SPF Seniorerna förbundsledning:
Vad är vaccinationsbevis och hur får man tag i det?
Du som är vaccinerad mot covid-19 och har e-legitimation kan beställa ett vaccinationsbevis på www.covidbevis.se. Beviset kan laddas ned till din smarta mobil eller skrivas ut på papper.
Om du saknar e-legitimation tar det lite längre tid att beställa ett vaccinationsbevis eftersom du behöver beställa det via en blankett och sen får du beviset postat till dig.

Läs mer om Covidbevis hos E-hälsomyndigheten:
https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis

Blankett om man saknar e-legitimation:
https://www.ehalsomyndigheten.se/globalassets/dokument/covidbevis/bestallning-av-vaccinationsbevis.pdf

Regeringens nyhet om vaccinationskrav:
https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/11/vaccinationsbevis-kan-kravas-for-tilltrade-till-allmanna-sammankomster-och-offentliga-tillstallningar/