Försök inte lura mig

>>>>> V A R N I N G! <<<<< Bedrägerierna hittar ständigt nya vägar. Polisen varnar för bedrägerier - fokus vishing! >>>>>>>Uppmaning att delta i studiecirkel Försök inte lura mig!"<<<<<< LÄS VIDARE OCH DELTA I STUDIECIRKELN SOM SPF HUDDINGE SKA HÅLLA TILLSAMMANS MED POLISEN

SPF Huddinge ska hålla en studiecirkel om ämnet "Försök inte lura mig".

Så fort vi får ett antal intresserade medlemmar som vill deltaga i studiecirkeln så får vi komma överens om en dag och tid samt lokal. Studiecirkeln kommer att hållas tillsammans med Polisen.
Anmnäl er till Berit Westergren mobil: 070-955 78 30 eller mail: berit.westergren2@bredband.net

Bakgrundsinformation från Polisen

BEDRAGARNA TESTAR NYA KNEP

Fler personer står nu emot telefonbedragarna. Därför testar bedragarna nya knep. De kan utge sig för att vara mäklare vid fastighetsförsäljningar, poliser eller vara leverantör av betaltjänst.

Tipsen om hur du kan skydda dig!

  •  Logga inte in med ditt bank-id och lämna inte ut pin- eller svarskoder från din bankdosa på uppmaning av någon som kontaktar dig.
  •  Om du blir misstänksam – lägg på luren och ring tillbaka på ett nummer som du vet stämmer. Bedragare använder sig av en tjänst som gör att numret kan se ut att komma från en myndighet eller kontakter du har sparade på din telefon.

SENASTE VECKAN

Många anmälningar gällande inkommande samtal från "Klarna", där uppringaren påstår att målsägande har en obetalad faktura. Drygt hälften av alla inkommande ärenden har haft det tillvägagångssättet senaste veckan.

Majoriteten av de drabbade är folkbokförda i Stockholm.

Länkar: Läs mer om hur du skyddar dig mot telefonbedrägerier på Polisens hemsida:

https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/telefonbedragerier---skydda-dig/