Höga Kusten med Birka Cruises

Följ med på en unik kryssning, 25 - 27 maj, till Höga Kusten och Härnösand. Upptäck världsarvet tillsammans med oss och kryssa inomskärs i Höga Kustens vackra skärgård.

Vill du uppleva natur på riktigt hög nivå så har du hamnat rätt. 20 000 år har format Höga Kustens dramatiska landskap som faktiskt har världsrekord i landhöjning.

Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje, djupa vikar, branta berg och skogar. Upplev den vackra Norrlandskusten både från land- och sjösidan under en alldeles unik kryssning med spännande utflykter i land.

Resan toppas av alla upplevelser ombord med härliga trerättersmiddagar, aktiviteter för alla smaker, underhållning, spa, ljusa sommarkvällar, shopping till taxfreepriser och allt annat som skapar en komplett semesterupplevelse.

Pris 2 295 kr per deltagare inkl halvpension.
I priset ingår:

  • del i 2-bäddshytt Cabin Ekonomi
  • två 3-rättersmiddagar exkl dryck. Middagen serveras kl 17.30
  • en frukostbuffé
  • en brunch
  • underhållning och aktiviteter ombord

Anmälan senast den 10 april till Cecilia Verner 070-872 05 90 eller cecilia.verner@gmail.com

Betalning senast den 17 april till SPF Tunasols plusgiro 411 90-0

Avresa båten avgår från Stadsgårdskajen kl 17.00. Samling i terminalen senast 1½ timme innan båtens avgång.

Hemkomst Stadsgårdskajen kl 14.00

Program

Dag 1

Medan vi sakta seglar ut från Stockholm i sommarkvällen bjuder vi på härlig stämning på soldäck. Under Captain's cocktail presenterar vår befälhavare några av dem som tar hand om oss under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Senare på kvällen bjuds vi på underhållning och dans.

Dag 2 – Höga Kusten med Härnösand

Vi vaknar upp i Härnösand, Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, följ med på någon av de guidade utflykterna som du betalar på plats.
På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag medan vi sakta seglar inomskärs i fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Höga Kustenbron, via Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.

Dag 3

Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, kanske en sista morgonjympa för denna resa. Passa på att shoppa till taxfreepriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i båtens fina SPA-anläggning. Här kan du ta det lugnt en stund i utomhusjacuzzin med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen, många upplevelser rikare.