Med guide genom Stockholms stadshus

Uppdaterades: 04 februari 2020

Stadshuset med tornspirans gyllene Tre Kronor är en av Stockholms mest kända silhuetter. Under vår guidade tur får du lära dig om arkitekturen, konsten och de historiska händelser som utspelats här.

Stockholms stadshus är ett av landets främsta exempel på byggnadsverk i nationalromantisk anda. Det ritades av arkitekten Ragnar Östberg. Bakom den pampiga fasaden ryms såväl kontor och sammanträdeslokaler för politiker och tjänstemän, som praktfulla festsalar och unik konst. I Rådssalen sammanträder Stockholms kommunfullmäktige. Stadshuset är också platsen för den stora Nobelfesten. Vilket guiden ägnar särskild uppmärksamhet. Efter middagen i Blå hallen dansar Nobelpristagare, kungligheter och gäster i den Gyllene salen med dess 18 miljoner guldmosaikbitar. I Stadshusshopen finns specialdesignade souvenirer och presenter med anknytning till Stadshuset och Stockholm.

Tid Kl 13.00, mötesplats Stadshusets gård 10 min före.

Avgift 80 kr som betalas på plats. 

Anmälan Senast den 9 mars till Bernt Andersson, bernt52@comhem.se eller tfn 076-102 41 44. Antal deltagare max 50 personer så vänta inte med att anmäla dig.

Publicerades: 04 februari 2020 Uppdaterades: 04 februari 2020