Kul bowling med Sture!

Sture Lindström samlar ett glatt gäng på onsdagar i Scotts på Kungsgatan. Här är ingen proffs - alla kan prova på och ha roligt tillsammans oavsett resultat. Och ölen efteråt sitter också bra!!

Festlig operaresa till Tallinn 14 - 17 november

En grupp SPF:are från Östermalm, Norrmalm och Kungsholmen som reste med Germund till Tallinn fick se en fin föreställning av La Traviata.

Stort intresse för persisk kulturafton!

Den persiska kulturafton hos Kinna Jacobsson i Hornsgatan startade med persisk gourmetmat och fortsatte med persiska mattor. Fru Jacobsson visade den ena mattan vackrare än den andra, och delade frikostigt ut vinster samt bjöd på specialpriser. Flera sågs bära iväg på stora påsar...

Rekordbesök!

Seniordagen som arrangerades av de fyra SPF-föreningarna på Östermalm i samarbete, ådrog sig rekordintresse. Närmare 440 personer registrerades som gäster under de sex timmar som arrangementet pågick. Efter öppnanden av stadsdelsnämndens ordförande följde sex föredrag och ett musikinslag. Samtidigt presenterade åtta olika företag sina produkter och tjänster i Föreningsgårdens konferenssenter.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

SPF Seniorernas budskap till regeringen 👉 stoppa nedskärningarna inom äldreomsorgen!

Igår träffade SPF Seniorerna socialminister Lena Hallengren. Vid mötet diskuterades bland annat de befarade nedskärningarna inom äldreomsorgen i kommunerna.

Nyttan av utpekade läkemedel uppväger eventuell risk för fall

Gösta Bucht, sakkunnig för SPF Seniorerna i vård och omsorgsfrågor, reagerar tillsammans med flera läkare och professorer över Socialstyrelsens utpekande av vissa läkemedelsgrupper som påstås öka risken att falla.

På cykel bland olivträden

Planera nästa års cykelsemester: I Cordoba och Jaéns cyklar du bland olivträd och vita byar längs en lättrampad led på en gammal banvall.

Hittar livslusten i åldrandet

Psykologen Barbro Lennéer Axelson har kallats Kärlekens grand old lady. Nu föreläser hon även om livet efter 65 – som både möjlighet och osminkad verklighet.

" En del av kunderna har pannlampor för att kunna se varorna."

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Mer kan göras för äldres psykiska hälsa”

Experter föreslår: Ge pensionärsorganisationer stöd för att förebygga diskriminering av äldre med psykisk ohälsa.

Gå till nyhetsarkivet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund