Europa i kris - intressant tema 8 oktober

Henrik Brors - mångårig EU- och politikreporter - samlade fullt hus när han föreläste om aktuella EU-frågor på vår månadsträff 8 oktober.

Pensionärsrådet om Färdtjänst

Pensionärsrådet fick i sitt senaste möte besök av Fredrik Wallén, ordförande för Färdtjänstnämnden, Region Stockholm, som informerade om Färdtjänst: Färdtjänst genomför ca 11.000 resor per dag, varav ca 2.500 är sjukresor Det finns i dag i Region Stockholm ca 70.000 färdtjänstberättigade personer.

Glada SPF-medlemmar på oktoberfest

Ett tiotal av föreningens medlemmar samlades på Lilla Hasselbacken 3 oktober för den traditionella oktoberfesten.

Seniordagen 5 november - en förvarning

Notera redan nu den kommande seniordagen med en rad intressanta föredrag i Föreningsrådets lokaler vid Fältöversten. Vi återkommer med mer information!

SPF Seniorerna om höjd pensionsålder och förändringar i grundskyddet

Idag väntas riksdagen besluta om höjd lägsta ålder för att ta ut pension och om förändringar i grundskyddet för pensionärer. SPF Seniorerna anser att detta är långt ifrån tillräckligt för att dels stärka pensionerna dels för att människor ska arbeta längre upp i åren.

SPF Seniorerna träffade nya socialförsäkringsministern

Förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström har idag träffat Ardalan Shekarabi (S) som tillträdde som socialförsäkringsminister den 1 oktober. En av de frågor som togs upp var naturligtvis pensionerna, som väcker ett mycket stort engagemang hos våra medlemmar.

Arrangörer sökes till förbundsmästerskapen 2020/2021

Nu efterlyser vi arrangörer till samtliga förbundsmästerskap för 2020/2021. Grenarna är bordtennis, boule, bowling, bridge, orientering, golf och skidor.

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i Svenska Dagbladet

– Det är anmärkningsvärt att riksdagen inom kort enbart väntas besluta om att höja grundskyddet år 2020, och fortsätter att lämna den inkomstrelaterade pensionen åt sitt öde, säger Eva Eriksson.

Krämig pasta med broccoli och valnötter

Seniorens busenkla. Enkelt att laga – gott att äta!

Siw var först!

Visste ni att Siw Malmkvist var den allra första svenska artisten som fick en hit på amerikanska Billboard-listan? Låten Sole Sole Sole låg fem veckor på listan år 1964.

”Alzheimers är inte slutet”

Wendy Mitchell var bara 58 när hon drabbades av demens. När den första chocken lagt sig bestämde hon sig för att kämpa emot.

Forskarna har hopp

Så säger Henrik Zetterberg, professor i neurokemi i Göteborg som forskar på Alzheimers sjukdom och andra hjärnsjukdomar:

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund