Champagnefrukost

Nationaldagens champagnefrukost i Tessinparken samlade 16 deltagare. Vädrets makter var nådiga och solen tittade fram. Champagnen intogs ved bord om 3 respektive 4 på bra avstånd. Alla var nöjda!

Coronaviruset håller greppet

Tyvärr ser vi att detta kommer att ta tid. Vi inställer därför alla aktiviteter tills vidare, men hoppas kunna rädda CHAMPAGNEFRUKOSTEN PÅ NATIONALDAGEN!

MOSANDERS BOKTIPS

Ingalill Mosander höll ett uppskattat kåseri för full sal på Rigagatan 3 på vår månadsträff 10 mars, och presenterade följande boktips, varav de fyra sista är barnböcker:

CORONA

För SPF Seniorerna gäller samma sak som för många andra organisationer: många aktiviteter ställs in för att minska risken för alltför snabb smittspridning. Det gäller ju särskilt SPF:s medlemmar, som räknas som en riskgrupp. Vi har beslutat tills vidare inställa alla aktiviteter till och med 22 april. Vi följer med uppmärksamhet utvecklingen och återkommer med närmare besked. Klicka på Förbundet över denna text så kan du läsa deras info!

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Risk för löftesbrott om pensioner

Höjning av pensionsåldern ställs mot pensionstillägg när Pensionsmyndigheten inte hinner med. Otydligheterna är oroande och irriterande, menar SPF Seniorerna.

De flesta seniorer är inte så sköra som många tror

Vi behöver antagligen arbeta längre, men det måste bli rättvist även för de med tunga arbeten som helt enkelt inte kan jobba vidare, skriver Ingmar Skoog.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund