GOTT NYTT ÅR önskas våra medlemmar

    VÄLKOMMEN VÅRVINTERN! Vi ses utomhus och på skärm, kanske även inomhus...

Filmen om Jenny och Jussi

Se på film bekvämt i din dator hemma!

Försiktigt Lucia-firande

Lucia firades trots regnväder och corona - men mycket försiktigt - i Tessinparken. Trevligt att ses är det ändå alltid!

Digital filmförevisning 10 december kl. 14.00

Digital filmförevisning av "Megastjärnorna Jenny och Jussi" från Hansers bio (1.35 lång). SPF-Karlaplan önskar även våra medlemmar välkomna!

Anhörigstöd nyhetsbrev från Stockholms Stad

Till dig som vårdar eller hjälper en närstående Du får det här nyhetsbrevet om anhörigstöd för att du haft kontakt med någon av anhörigkonsulenterna.

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Envist engagemang ger resultat – Läs om SPF Seniorernas segrar 2020

Ett stort tack till alla er som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under 2020. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans är vi starka.

Vinnare i SPF Seniorernas julkalendertävling

Vi gratulerar vinnarna i vår julkalendertävling, och tackar för alla fina julrim. Följande personer har vunnit en bok. Hoppas att ni alla får en trevlig lässtund!

Thony Björk i Dagens Nyheter om äldres inställning till vaccinering mot covid-19

Thony Björk, sakkunnig i läkemedelsfrågor hos SPF Seniorerna, kommenterar seniorers inställning till att vaccinera sig mot covid-19, i Dagens Nyheter.

Risk att äldre prioriteras bort igen

Kampen om vem som ska prioriteras i kön till coronavaccinet hårdnar. SPF Seniorerna markerar skarpt att Folkhälsomyndighetens rekommendation ska ligga fast.

Polisen uppmanar regionerna att samordna sig

Polisen uppmanar nu regionerna att ha ett gemensamt sätt att kontakta personer som ska vaccineras mot covid-19. Annars ökar risken för telefonbedrägerier.

Seniorer varnar: ”Svårt för många sätta sig i säkerhet”

Brandsäkerheten vid Mjölkuddens trygghetsboende i Luleå är långt ifrån tillfredsställande. Det anser de boende själva, som inte tycker att kommunen lyssnar.

Äldreomsorgens tragedi i maktens centrum

Katastrofen i äldreomsorgen fick en huvudroll när partiledarna drabbade samman i årets första riksdagsdebatt.

Se upp för halka – det här kan du tänka på

Nu är det halt ute på många ställen i landet och det gäller att undvika att falla och slå sig.  Vi har sammanställt några artiklar om vilka skor och broddar som är bra att använda och även hur du kan träna att falla rätt.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund