KÄRA MEDLEM - NU BEHÖVER VI DIN HJÄLP!

Tänk efter! Viktigt! Kan du tänka dig att vara delaktig i styrelsearbetet?

TISDAGSMINGELN FORTSÄTTER!

Efter härliga dagar i Tessinparken kryper vi nu in på Clarions hotell på TISDAGAR MELLAN KL. 15 OCH 17. Med påbjuden Corona-avstånd går alla trevliga samtal vidare, och världsproblemen löses!

Stadsvandring på Gärdet / NOVA

Stadsvandring på Gärdet NOVA – Norr om Valhallavägen kallar vår guide, Per Haukaas, stadsvandring en fredag 9 oktober.

GRATISERBJUDANDE FRÅN VUXENSKOLAN!

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder SPF-medlemmarna att gå gratis på nedanstående digitala föreläsningar. Som SPF-medlem får du delta på föreläsningarna gratis, ordinarie pris är 100 kr/föreläsning. Anmälan gör du genom att mejla eller ringa: stockholm@sv.se, 08-679 03 00, och ange att du är SPF-medlem. Läs mer om föreläsningarna på: www.sv.se/avdelningar/sv-stockholm/digitalaforelasningar

Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

Eva Eriksson om de nya rekommendationerna: glädjande

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar de ändrade rekommendationerna för 70 år och äldre. Det är glädjande att vi seniorer nu omfattas av de allmänna rekommendationerna, nu måste också andra ta ett större ansvar.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Nya smaker

Med ganska vanliga ingredienser kan man få till spännande rätter om man tänker lite nytt. Det har kokboksförfattaren Jessica Frej gjort, och bjuder här på läckra vegetariska recept, alla för fyra personer. Lätt att göra, gott att äta!

Polens okända pärla

De masuriska sjöarna är ett naturskönt område i norra Polen. Men mitt i idyllen bland kanaler och båtar finns också spår från en mörkare tid.

SL backar – inga böter om du inte kan köpa giltig biljett

Kritikstormen fick SL att ändra sig. Om du inte har möjlighet att köpa en giltig biljett ska du inte tvingas betala böter vid en kontroll.

”Det känns så bra långt in i hjärteroten”

Hon har kämpat hårt mot särbehandlingen av 70-plussarna. När de särskilda reglerna nu faller är lättnaden stor hos Barbro Westerholm.

Vågar inte söka vård för stroke och hjärtinfarkt

Antalet rapporterade fall av stroke och hjärtinfarkt har minskat under pandemin. Men inget vet säkert varför.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund