Referat från mingel den 1 oktober

Första fredagskvällen i oktober, alltså den 1 oktober, hade vi mingel i SPF Karlaplan för medlemmar och vänmedlemmar.

 När styrelsen i somras skulle bestämma datum för mingel var det fortfarande oklart om vi skulle kunna genomföra det på detta datum. Men vi hade tur, för bara två dagar tidigare den 29 september hävdes restriktionerna om antal som fick mötas inomhus – för dem som är vaccinerade alltså.

Glädjande nog hade riktigt många, 84 närmare bestämt, hörsammat kallelsen, och flera berättade att det var första gången på länge som de umgåtts inomhus med andra än den närmaste kretsen.

Det var trevligt att vara tillbaka i vår gamla lokal på Fredrikshovsgatan 8, Oscars församlingslokal. Cia Högberg, som arrenderar köket, var glad att se oss och skötte om att vin och plockmat plockades fram.  En del av det som serverades hade vi i styrelsen hjälpts åt att göra, såsom inbakade oliver och laxrullar. Så hade vi köpt in vin, ost, korv, små drinktilltugg och makroner. För det facila priset 50 kr fick man äta och dricka av hjärtans lust. Nästan allt gick åt.

Det var ju mingel, så tanken var att man skulle går runt och prata med så många som möjligt. Det gjorde många också. Det blev många kära återseenden, några upptäckte att gamla bekanta visade sig vara medlemmar i samma förening som de själva. Och orkade man inte trampa runt kunde man sätta sig vid ett bord och prata med andra.

Vår hovpianist Anki Kopf underhöll oss proffsigt med soft pianomusik, och det var många som samlades runt henne och sjöng med i refrängen. Själv tyckte hon att det var underbart att få spela på en Steinway.

Kvällen gick fort och vi kan nog konstatera att minglet verkar ha fyllt ett uppdämt behov att bara få umgås och prata några timmar.

Birgitta Agazzi