Frågesport 15 april

Vi satte in en extra omgång frågesport i april, för vi tyckte att det behövdes något som kunde pigga upp dem som gillar frågesport, till och med via Zoom. Och så för att vi som frågesportsledare tyckte att det var så kul att ordna frågesporten i mars, så att vi inte ville vänta ända till maj, då det programenligt blir en ny omgång.

  • Foro: Pixabay

Det var riktigt många deltagare som mötte upp, och det är förstås jätteroligt för oss som arrangörer. Det märks att allt fler är vana vid Zoom nu.

Precis som förra gången hade vi ett tema. Nu var det Gotland och Öland. (Vi har särskilda band till dessa öar. Inga-Lisa har en dotter med fritidshus på Gotland och vistas ofta där och Birgitta var länge sommarölänning.) Hur som helst, det är något särskilt med öar, speciellt då våra största öar, som båda avviker när det gäller natur och kultur från fastlandet.

Upplägget var det samma som vid frågesporten i mars. Först flervalsfrågor, där man fick välja det svarsalternativ man trodde eller visste var rätt. Det var uppdelat på 3 x 5 frågor med genomgång av svar emellan. Efter det tog vi en liten paus, och så blev det en omgång med 10 öppna frågor. Då fick var och fundera ut ett svar och skriva med dem om man ville.

Man tävlar bara med sig själv och behöver inte redovisa för andra vad man kan och inte kan. Bland frågorna kan vi nämna: ”Vad har Gotlands regemente, P 18, för maskot?”, ”Vad betyder det öländska ordet fåk?”

En del frågor var lätta, andra svåra. Den som ofta varit på någon av öarna hade förstås en fördel, men det verkade som om alla tog det hela som avsett – ett lättsamt tidsfördriv, som ändå erbjuder lite kunskap på köpet.

 

Väl mött igen den 10 maj!

 

Birgitta Agazzi och Inga-Lisa Sellvall