Referat musikfrågesport 10 februari

Det var spännande med frågesport på Zoom, extra spännande för att inte säga krävande att göra det i form av en musikfrågesport. Oj vad vi arrangörer kämpade att få till någorlunda ljudkvalitet.

Eva Malmros och Jurgen Wahlberg, som brukar leda musikfrågesporterna, hade gjort själva urvalet och ställt samman frågorna. Sedan fick vi andra, Inger Öhman och Björn Nilsson samt undertecknad, se till att det funkade rent tekniskt.

Det blev ett bildspel där deltagarna kunde lyssna till en musiksnutt och se några frågor kopplade till musiken. Efter varje låt gick vi sedan igenom svaren, och då kunde vi ibland bjuda på lite bilder och en och annan video. Deltagarna inbjöds att delta och tala om ifall de kunde svaren och så kunde det bli lite trevligt småprat. Man tävlade sålunda bara mot sig själv och ingen behövde redovisa vad man kunde och inte kunde.

Frågorna var öppet formulerade. Efteråt frågade vi om deltagarna hellre ville ha flervalsform, alltså tre svarsalternativ att välja mellan. Det visade sig att de flesta vill ha öppna frågor, men i alla fall en tredjedel ville ha flervalsform, så det blir något för oss arrangörer att fundera på i fortsättning.

Det verkade som alla hade trevligt och vi arrangörer kan bara beklaga att inte fler hängde på. När man väl klarat av att gå med på ett Zoom-möte, och det kan väldigt många av våra medlemmar numera, behöver man inte göra annat än att luta sig tillbaka och se på. Man kan glädjas över att se några bekanta ansikten, utbyta några ord om man vill.

Så nästa gång, häng på möjligheten när den ges om bara en månad, den 10 mars, då det blir en ny frågesport.

Birgitta Agazzi