Vårt första digitala medlemsmöte

Den 5 november hade vi vårt första digitala medlemsmöte.

 Avsikten var att lära oss tekniken. Vanliga möten där vi träffas på Historiska museet eller har andra inomhusmöten lär få vänta – hur länge vet vi inte. Men det finns flera intressanta föredragshållare som vi kan "träffa" digitalt.

Vi var dryga 30-talet medlemmar som kopplade upp oss och testade programmet Zoom. Det var fint att kunna "träffas" även i pandemitider och det hela blev både trivsamt och lärorikt. Det gick bra för de flesta att koppla upp sin dator, platta eller telefon till vårt möte. Vi kunde se varandra, höra varandra och prata med varandra. Det blev snabbt en trevlig stämning.

Vi lärde oss de viktigaste funktionerna, exempelvis hur man sätter av och på ljudet, hur man får upp deltagarlistan och hur man väljer vy.

Vi hade en liten frågesport och passade på att titta på bilder från höstens populära vandringar i staden.

Våra representanter i stadsdelsnämndens pensionärsråd (SPR) Margareta Thörnblom och Anders Rickardsson informerade om det senaste mötet i rådet.

Lillebil Björkman berättade om planerna för våra möten under resten av året och under våren. Vi kommer att ordna fler vandringar men också digitala månadsmöten och studiebesök.Vi hoppas kunna träffas "på riktigt" igen framåt vårkanten – annars får det bli digitalt då också.

Från Germund Olinder fick vi höra om planerna för reseprogrammet. Han hoppas att det ska bli möjligt med resor under senvåren och till sommaren.

Efter mötet frågade vi de som anmält sig hur det funkade med digitalt möte via verktyget Zoom. Vi har fått många positiva svar. Det går bra att lyssna till föredrag, att ställa frågor, att diskutera och på det hela taget ha trevligt tillsammans.

Men för en del av de anmälda var det problem med uppkoppling och för andra var ljud- och bildkvaliteten inte tillräckligt bra. Därför behöver vi i styrelsen arrangera fler möten där fler kan testa tekniken och så att vi kan vara säkra på att alla kan delta i våra kommande möten.

Inger Öhman, ordförande