Årsmöte med Grabbarna från Eken

Den 18 februari var det årsmöte för SPF Karlaplan.

  • Et svängigt gäng!

Årsmötesförhandlingarna gick som vanligt problemfritt. Det fanns heller inga kontroversiella frågor på agendan. Styrelsen fick ansvarsfrihet, och några passade på att uttrycka lovord hur styrelsen tillvaratar medlemmarnas intresse och sköter programverksamheten. Mycket värmande för oss i styrelsen att höra. Så tack för det!

Tråkigt nog blev vi tvungna att höja medlemsavgiften från 300 kr till 325 kr för nästa, främst beroende på att distriktet höjer sin avgift för 2021, och naturligtvis får man dessutom räkna med att ökade kostnader för mötesverksamhet, tryck och porto.

Efter förhandlingarna vidtog underhållningen. Det var trion "Grabbarna från Eken" som stod för den. Det är tre välutbildade musiker som med sång och komp på dragspel, flöjt, mandola och fiol framför lättsam och svängig musik.

De har en bred repertoar, och vi fick höra spelmanslåtar från Orsa, Bellman, irländsk musik, Taube, egna visor, och till slut fick vi förstås höra Olle Adolphsons "Balladen om det stora slagsmålet på Tegelbacken", och alla kunde sjunga med i omkvädet "Det var grabbarna från Eken, det var grabbar med kulör. Det var grabbarna som var på ett sjuhelvetes humör". Åhörarnas humör var dock mera åt det glada hållet!

Birgitta Agazzi