Programgruppen informerar

Uppdaterades: 30 januari 2021

Från Programgruppen till våra medlemmar

Pandemiåret 2020 var inte något lätt år för någon. Vi har alla fått kämpa för att hålla modet uppe och tänka positiva tankar i avsaknad av normala mellanmänskliga möten. Vi i Drakens Programgrupp var ivriga att efter sommaren komma igång med de aktiviteter vi planerat för hösten. Men i oktober satte pandemin återigen stopp för våra planer. Vi fick ställa in allt. I det längsta hoppades vi att vi ändå skulle kunna ha vår årliga jullunch i december, men till slut var vi tvungna att ge upp även den.

Eftersom varken vår- eller jullunchen gick att genomföra 2020 så är vi nu fast beslutna att någon gång i maj arrangera en vårlunch. När, var och hur får vi ta ställning till längre fram i vår när vi vet hur Coronasituationen ser ut då. Men det är dags att börja planeringen, och någon form av event för alla medlemmar är högsta prioritet för oss!

Även om vi på grund av rådande situation med ökande smittspridning inte kan erbjuda er några aktiviteter i detta års första nummer av Draken, har vi i Programgruppen fortsatt vårt arbete. Vi undersöker möjligheterna att genomföra trevliga och intressanta besök och utflykter.

Så nu blickar vi framåt mot våren 2021 och hoppas att i nästa nummer av Draken kunna presentera ett innehållsrikt program med alla de aktiviteter, som bara ligger och väntar på att kunna erbjudas er medlemmar så snart myndigheternas rekommendationer så medger.

Sedan några år tillbaka har vi en eller ett par gånger per år i vårt program haft med en soppkonsert i Stockholms Konserthus. Dessa besök har varit mycket uppskattade och efterfrågade av våra medlemmar. En soppkonsert var också inplanerad i april 2021.

När möjligheterna att gå på konsert och teater för närvarande inte finns vill vi uppmärksamma er på det stora utbudet av konserter som ni kan ta del av digitalt via Stockholms Konserthus egen streamingtjänst Konserthuset Play. Här finns en unik musikskatt. Hundratals filmer från tidigare livesändningar och konserter med Kungliga filharmonikerna och specialproducerade filmer för barn, jazz och kammarmusik. Konserthuset Play är gratis och något konto behövs inte.
Det är bara att surfa in på www.konserthuset.se/play och börja titta.

Vi i Programgruppen ser fram emot att träffa dig snart! Tills dess, var rädda om varandra! Det kommer bättre tider!

Programgruppen
gm Inger

 

Programgrupp

Inger Larsson, ansvarig 070-525 07 79
Birgitta Borgström 073-905 74 87
Cristina Santos 076-863 15 59
Solveig Hornbeck 070-242 47 22
Yvonne Sundström 070-371 13 12
Adjungeras: Aud Sjökvist 076-771 54 10

Publicerades: 13 november 2017 Uppdaterades: 30 januari 2021