Program september-oktober

Uppdaterades: 19 september 2020

Från Programgruppen till våra medlemmar

Coronapandemin har tvingat oss 70-plussare att hålla oss hemma och inomhus i flera månader under en vår, som inte varit någon annan lik och som vi aldrig upplevt tidigare. En vår av isolering och karantän som tärt på oss alla. Social samvaro är nödvändig för livskvalitet och välbefinnande och vi är många som nu längtar efter att umgås tillsammans igen.

Därför välkomnade vi i Programgruppen Folkhälsomyndighetens ändring i föreskrifterna om allas ansvar att förhindra smitta av Covid-19. Detta gav oss möjligheten att nu kunna erbjuda våra medlemmar en del aktiviteter under hösten. Dock är smittorisken och faran ännu inte över, så vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar aktiviteterna i enlighet med dessa och startar upp med ett program i liten skala. Skulle rekommendationerna ändras kommer vi naturligtvis att anpassa våra aktiviteter efter detta. Vi önskar alla medlemmar välkomna tillbaka och hoppas på ett snart återseende!

Programgruppen

Program september – oktober 2020

Anmälningar till alla våra aktiviteter tas emot på spfdrakenprogram@gmail.com eller till telefonsvararen 08-650 12 04.

Vi blir glada om vi får anmälningarna via e-post eftersom det underlättar vår administration väsentligt. Och anmäl bara på ett sätt. Du kommer alltid att få en bekräftelse på din anmälan med besked om du fått plats eller står på väntelista. Det är viktigt att lämna återbud om du får förhinder så att din plats kan gå till någon annan. Återbud kan lämnas via e-post eller till telefonsvararen. Som vanligt till alla våra aktiviteter gäller "först till kvarn" och väntelista.

Öppet Hus för våra medlemmar
Vi har förstått att önskan är stor bland våra medlemmar att återigen få träffas. Denna önskan försöker vi nu att tillmötesgå genom att erbjuda Öppet hus i september och oktober, dock under lite annorlunda former. På inrådan av Folkhälsomyndigheten har vi genomfört en riskbedömning och kommit fram till att med en del riskreducerande åtgärder kan vi genomföra denna populära aktivitet under kontroll.
Istället för ett Öppet hus, erbjuder vi nu två per månad med reducerat antal deltagare, anpassat efter lokalens storlek så att det skall gå att följa rekommendationerna om att hålla avstånd.

Föranmälan är obligatorisk. Eftersom deltagarantalet är reducerat kan vi inte ta emot flera än det antal som angivits, dvs endast de som gjort föranmälan (Detta är en tillfällig åtgärd. Så snart det är möjligt återgår vi till Öppet hus utan föranmälan)

Tiden är som vanligt 17.30-ca 20.00. Kom gärna i god tid! För att undvika köbildning släpper vi in från kl 17.00

Platsen är Inedalsgatan 24 Färdsätt: Buss 65. Avstigning Kronobergsgatan

  • Onsdag 16 september Maxantal: 18 
  • Torsdag 17 september Maxantal: 18 

Anmälan till båda datumen senast måndag 14 september

  • Onsdag 14 oktober Maxantal: 18 
  • Torsdag 15 oktober Maxantal: 18 

Anmälan till båda datumen senast måndag 12 oktober

För 80 kr får du två glas vin eller alkoholfritt med tilltugg, som serveras vid borden av "personalen" (ej buffé). Vid anmälan uppge vad du önskar dricka: rött vin, vitt vin eller alkoholfritt. Hoppas ni har förståelse för att vi inte kommer att ha något vinlotteri vid dessa fyra tillfällen, men lotteriet återkommer längre fram om förutsättningarna tillåter.

Stadshusets trädgård och exteriör
Guidad utomhusvisning ca 50 minuter
Fredag 11 september kl 13.45-ca 14.35

Samling: 13.30 under stora eken inne på gården
Adress: Stadshuset Hantverkargatan 1

De flesta stockholmare har sett Stadshusets vackra interiör, men visste du att arkitekturen, exteriören och parken är fylld av statyer, skulpturer, konstverk och arkitektoniska detaljer som alla refererar till Stockholms och Sveriges historia. När arkitekten Ragnar Östberg skapade sitt magnum opus samarbetade han med tidens ledande konstnärer och hantverkare, såväl i interiörerna som i den omgivande parken. Vi får höra om motiv och konstnärer och vilken betydelse de haft för arkitekten Östberg. Varför har Stadshuset t ex en tornspira med tre kronor och är det Birger Jarls gravkammare vi ser i guld i öster? Kom med på visningen så får du veta.

Färdsätt: Buss 3 eller 53 till Stadshuset
Pris: 100 kr. Betalas kontant på plats
Maxantal: 15 (Stadshusets bestämmelse p g a covid-19)
Sista anmälningsdag: onsdag 9 september
Både anmälan och ev återbud lämnas via e-post spfdrakenprogram@gmail.com eller på telefonsvararen 08-650 12 04

Nationalmuseum
tisdag 6 oktober

Den guidade visningen på Nationalmuseum, som annonserats i Draken nr 3/2020, ställs in.

Nationalmuseum har under hösten speciella villkor för guidade visningar för grupper och vi bedömer det svårt att i dagsläget p g a de tider och det pris som gäller för Sara Danius-utställningen kunna erbjuda en sådan visning för våra medlemmar.

Livrustkammaren
Onsdag 28 oktober 10.15-11.00
Guidad visning Kunglig historia

Samling:
10.00
Adress:
Kungliga slottet, Slottsbacken 3

Livrustkammaren är ett av Sveriges äldsta museer och i Kungliga slottets källarvalv finns unika samlingar med spår och minnen från Sveriges kungliga historia. Vapen, rustningar, dräkter och magnifika kungliga vagnar berättar om händelser och personer från 500 år av svensk, men även internationell historia.

Färdsätt:
Flera bussar stannar vid hållplats Slottsbacken 2, 53, 55, 57, 76
Buss 3 och 59 stannar vid Riddarhustorget

Pris: 100 kr. Betalas kontant på plats
Maxantal: 20
Sista anmälningsdag: onsdag 21 oktober
Både anmälan och ev återbud lämnas via epost spfdrakenprogram@gmail.com eller på 070-525 07 79.

Publicerades: 13 november 2017 Uppdaterades: 19 september 2020