Program november - december

Eftersom smittspridningen av Coronaviruset fortfarande inte är under kontroll fortsätter vi med föranmälan till alla våra akriviteter.

Anmälningar till alla våra aktiviteter tas helst emot på spfdrakenprogram@gmail.com eller med sms till 070-525 07 79. Vi blir gladast om vi får anmälningarna via e-post. Anmäl bara på ett sätt! Du kommer alltid att få en bekräftelse på din anmälan med besked om du fått plats eller står på väntelista.

Lämna återbud om du får förhinder så att din plats kan gå till någon annan. Återbud kan lämnas via e-post, sms eller på telefon till
Inger Larsson 070-525 07 79. ” Först till kvarn” och väntelista gäller!

SEB guidad konstvisning 

Tisdag 23 november 17.30
Samling: 17.00 utanför entrén
Adress: Stjärntorget 4, Arenastaden, Solna

När SEB flyttade in i sina nya lokaler i Arenastaden, valde man att satsa mycket på konsten för att skapa en attraktiv arbetsplats. Resultatet blev en av nordens främsta samlingar av samtida konst utanför ett museum.

De tre huskropparna har olika teman: Urbant, porträtt och moder jord. Konstsamlingen har ett samtida och nordiskt fokus och är den för tillfället främsta samlingen med konst av unga skandinaver. Bland konstnärerna kan nämnas Olafur Eliasson, Cajsa von Zeipel, Karin Mamma Andersson och Jochum Nordström, med en liten övervikt på kvinnliga konstnärer. Samlingen innehåller verk av tio av Sveriges främsta kvinnliga konstnärer genom tidena, t ex Julia Beck, Hilma af Klint, Sigrid Hjertén, Agnes Cleve och Vera Nilsson.

Pris: 50 kr. Endast kontant betalning på plats. Kontokort och Swish accepteras ej.

Maxantal: 25 personer OBS! Alla skall legitimera sig i receptionen

Sista anmälningsdag: torsdag 18 november

Färdsätt: Pendeltåg till Solna station, kort promenad till Arenastaden.

Både anmälan och ev återbud lämnas via e-post spfdrakenprogram@gmail.com, sms eller telefon  070-525 07 79.


Drakenträff

Måndag 29 november 13.30
Adress: 
Inedalsgatan 24

Med denna Drakenträff tjuvstartar vi julen och dricker adventskaffe med något gott till och lyssnar till juristen  Aud Sjökvist som denna gång föreläser om hur man förbereder sig inför det otänkbara. När livet rullar på och vi fortfarande kan kosta på oss att säga ”jag ska bara...” är det lätt att skjuta undan tankarna på alla de praktiska bekymmer som ålderdom, kommande sjukdom eller livets slut kan leda till. Vill du veta hur du redan nu kan planera inför det otänkbara och vad du kan göra för att underlätta för dina närstående? Aud berättar om vad du bör tänka på när du skriver en s.k. framtidsfullmakt som kan gälla antingen dina ekonomiska eller personliga intressen eller båda. Hon tar även upp vikten av att tänka efter före när det gäller dina önskemål i samband med och efter livets slut. 

Du som är medlem eller vänmedlem är välkommen till Drakentrräffen.  
Ingen entréavgift.

Färdsätt: Buss 65. Avstigning Kronobergsgatan.

Anmälan senast måndag 22/11


Jullunch ombord M/S Rosella

Torsdag 16 december kl 09.30
avprickning för avfärd 09.45

Vi startar julfirandet ombord på Viking Lines M/S Rosella. Vi åker bekvämt i egen buss från Stockholm till Kapellskär och bussen följer också med ombord på båten. Den avgår från busshållplatsen på Fridhemsgatan mittemot T-banan. Kl 12.00 äter vi julbord och har sedan tillfälle att umgås i ett par timmar, fynda i taxfreen eller ta en svängom på dansgolvet. Vi beräknas vara åter vid Fridhemsplan ca 19.30.

Maxantal: 80 personer
Subventionerat pris: 390 kr 
I priset ingår julbuffé inkl. vin, öl, vatten och kaffe. Övriga drycker betalar var och en själv.

Inbetalning av 390 kr görs genom inbetalning till vårt plusgirokonto 67 33 16-6. Pengarna skall vara bokförda på kontot senast måndag 15 november.

Viktigt att ange ”Jullunch”, ditt namn och födelsedatum på inbetalningen.

Inbetald avgift återbetalas endast om du lämnat återbud före den 15/11 till Inger Larsson 070-525 07 79 eller till spfdrakenprogram@gmail.com.

Följande besök är under planering men ännu ej bekräftat: 
Guidad visning av utställningen Nordens Paris på Nordiska Museet  
i början av februari 2022. Info kommer i Draken 1/2022.